El Carnaval treu al carrer més d’un miler de persones

Aquest dimarts s’acomiada el rei Carnestoltes i l’enterrament de la sardina serà a partir de les 6 de la tarda

Per . Actualitzat el

La Canonja ha viscut intensament el tradicional Carnaval al llarg de tot el cap de setmana. El passat divendres va ser la festa dels més petits, amb el concurs de disfresses infantil. Es van lliurar premis a la caracterització, originalitat i a la vistositat, tan individuals com a les parelles.

El dissabte va ser el torn del sopar pícnic que va aplegar 800 persones al poliesportiu Josep Canadell i finalment diumenge la magnífica Rua de Carnaval va treure al carrer més d’un miler de persones que van desafiar el fred i el vent, ballant i cantant amb les 7 comparses, els 7 grups i les 2 comparses convidades que van desfilar pels carrers del poble. Una desfilada de gran nivell, que va acabar amb l’entrega de premis al poliesportiu. El jurat no ho va tenir gens fàcil per decidir el guanyador, finalment l’Orfeó Canongí amb una comparsa dedicada a la música va guanyar el primer premi, els Picarols, amb una disfressa que invocava l’hivern, van aconseguir el segon, i el tercer va ser per la comparsa del Sector Nord amb la disfressa d’escorpí. També hi va haver premis a les disfresses individuals i de grups. Un any més, el Carnaval de la Canonja s’està convertint en una de les festes més emblemàtiques del calendari canongí.

Els actes finals del carnaval seran aquest dimarts a partir de les 6 de la tarda, amb la vetlla fúnebre del Rei Carnestoltes i l’enterrament de la sardina a l’escola de la Canonja. Tot seguit es farà el mercat de la sardina, amb especialitats gastronòmiques de les diferents colles de carnaval i la lectura del testament.

canonja2 canonja3