La defensa del riu Ebre desborda Amposta

50.000 persones omplen els carrers del municipi per protestar en contra del Pla Hidrològic del PP

Per . Actualitzat el

La multitudinària manifestació convocada aquest diumenge al terme municipal d’Amposta per mostrar el rebuig de les Terres de l’Ebre i Catalunya envers el pla de conca del PP ha superat les previsions. Desenes de milers de persones procedents de tot el país (es parla d’unes 50.000) han omplert els carrers de la població ebrenca per exigir la retirada d’un projecte que, segons els manifestants, condemnarà el Delta de l’Ebre i la seva reserva a la desaparició.

En un ambient festiu i molt concorregut, desenes de milers de persones s’han concentrat darrera del lema principal de la marxa: “ L’Ebre sense cabals és la mort del Delta“. La d’avui és la manifestació més gran feta mai a les Terres de l’Ebre, després que s’hagin superat les 25.000 persones que es van manifestar a Móra de l’Ebre el febrer del 2001. L’última concentració de rebuig al pla de conca del riu s’havia fet el març del 2014 entre Sant Jaume i Deltebre i va aplegar unes 15.000 persones. L’Ebre, que fa quinze anys que va fer famós el lema ‘Lo riu és vida’, apunta ara que el principal perill per al riu no és el transvasament d’aigua previst, sinó que l’augment de les hectàrees de regadius riu amunt deixarà tan sols 3.000 hectòmetres cúbics l’any a la desembocadura del riu, una xifra del tot insuficient per preservar el Delta.

Fins a Amposta s’han desplaçat representants polítics, entre ells el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el conseller de Territori, Josep Rull,  del país i la manifestació ha comptat amb el suport d’Òmnium i l’Assemblea Nacional de Catalunya.