L’investigador de la URV, Josep Pallarès, nou director general d’Universitats

Serà el responsable de la programació universitària i del pla plurianual d’inversions universitàries de Catalunya, entre altres tasques

Per . Actualitzat el

El Govern de la Generalitat ha nomenat, aquest dimarts, Josep Pallarès director general d’Universitats. Pallarès és vicerector de Política Acadèmica i del Personal Docent i Investigador de la URV i va formar part, també com a vicerector, dels dos darrers equips de govern de la Universitat.

Pallarès serà el responsable de la programació universitària de Catalunya, coordinarà la projecció internacional de la universitat i elaborarà el pla pluriannual d’inversions universitàries. També serà el responsable de la promoció i la millora de les polítiques del personal docent i investigador de les universitats públiques catalanes.
Josep Pallarès va néixer al Perelló (Baix Ebre) l’any 1967 és catedràtic d’Universitat de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEEA) de la URV des de l’any 2009, on ha impartit assignatures de grau, postgrau i doctorat en diverses titulacions de l’Escola Tècnica Superior d’Eninyeria (ETSE). Es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona (1991) i es va doctorar a la Universitat Politècnica de Catalunya (1997). Va realitzar una estada postdoctoral d’un any a la Universitat de Utrecht, Holanda (1999). Ha estat professor Titular d’Escola Universitària (1991) i professor Titular d’Universitat (2000), al DEEEA-URV.
Durant els seus anys a la URV, ha exercit com a Director del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (2000-06), vicerector de Transferència i Innovació (2006-08) i vicerector de Personal Docent i Investigador (2008-14). Actualment ocupa el càrrec de vicerector de Política Acadèmica i del Personal Docent i Investigador.
Com a investigador ha participat de forma continua en més de 20 projectes de recerca competitius i ha estat investigador principal en projectes de recerca competitius, en l’àmbit dels dispositius semiconductors optoelectrònics avançats. Ha dirigit set tesis doctorals i ha publicat més de 100 articles en revistes internacionals indexades.