La Marxa Castells del Baix Gaià es consolida al territori amb la 5a edició

Participants d’arreu de Catalunya i on la representació femenina ha pujat un 60%

Per . Actualitzat el

Èxit rotund en la V Marxa Castells del Baix Gaià on la representació femenina ha ascendit fins al 60% de la participació. La prova s’ha celebrat aquest diumenge i ha tornat a unir els castells d’Altafulla, Tamarit, el Catllar, la Riera i Ferran en un recorregut de 27 km. Per primera vegada, la participació femenina ha superat la masculina, i s’ha situat en el 60%, mentre que el percentatge dels homes ha estat d’un 40%. Així ho ha destacat el director de la prova, Guillermo Alonso, que ha insistit que des dels seus inicis l’objectiu era intentar assolir la paritat en la participació, una fita que s’ha tornat a aconseguir per la qual s’ha mostrat “molt satisfet”.

Des de la primera edició de la prova, el període d’inscripcions ha hagut de tancar-se abans del previst donat l’elevat nombre de participació. Un èxit que, segons el director, Guillermo Alonso, en aquesta ocasió s’ha superat amb escreix, ja que s’ha assolit el topall dels 500 participants un mes abans de la seva celebració.

Alonso és conscient que aquesta xifra màxima de 500 inscrits “podrien arribar a doblar-la”, ja que s’ha quedat molta gent sense poder-hi participar, però considera que “és el nombre que els permet gestionar-la amb suficient capacitat com per a oferir una prova de gran qualitat”. L’objectiu, segons el director, “no és massificar-la i treure’n profit econòmic, sinó promocionar el territori de tal manera que els participants vegin Altafulla com un lloc on tornar i per recomanar”.

Enguany hi ha hagut participants de més d’una seixantena de localitats d’arreu de Catalunya. La cursa va acabar amb una calçotada popular per a tots els participants al Parc del Comunidor. L’organització, a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i Athletic Events, ha comptat amb la col·laboració del grup Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista Altafulla, Altafulla Bloc, Athletic Events, Valor Tarragona 2017, i la Geladeria La Perla d’Altafulla.

cursa1

 

cursa3