Aquest dilluns, 1 de febrer, entren en vigor les noves tarifes de l’EMT

Els usuaris disposen de 2 mesos per esgotar els títols amb l’antiga tarifa

Per . Actualitzat el

Aquest dilluns, 1 de febrer, entren en vigor les noves tarifes de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona, amb un increment del 2,6% en la tarifa del bitllet. Aquesta revisió però, no afectarà al preu dels abonaments més utilitzats, que engloba el 54% dels usuaris de l’EMT, ni tampoc a les condicions de bitllet gratuït.

L’augment de la tarifa es tradueix en una pujada de 2 cèntims el viatge, de mitjana. El bitllet senzill passarà d’1,45 a 1,50 €, però la T Tarraco passarà de 41 a 41,50 € i la T Jove no variarà, seguint els criteris de suport al bitllet social de l’EMT.

Els usuaris tenen dos mesos per esgotar els títols amb l’antiga tarifa. L’1 d’abril, doncs, ja no seran vàlids els abonaments i targetes adquirits amb el preu anterior.

Per evitar els inconvenients d’esgotament de títols abans de la seva caducitat, EMT recomana l’ús de la targeta T-Avança que permet pagar a final de més i que sempre aplica el millor preu en funció del nombre de viatges que es realitzin. Aquesta targeta té un preu de 3,50 euros, que no cal renovar fins que no es faci malbé, i es pot sol·licitar per internet en aquesta adreça.

Cal recordar que la revisió de les tarifes ve obligada pel Pla d’Ajust iniciat l’any 2012 i l’augment de l’IPC, després de mantenir les mateixes tarifes els darrers dos anys.