Repsol inicia la construcció de la nova unitat de polietilè metal·locè

Durant el segon trimestre del 2016 es preveu posar en funcionament la planta i iniciar la producció i comercialització d’aquest nou producte

Per . Actualitzat el

No tot són males notícies en el sector petroquímic de les comarques de tarragonines. Repsol ha anunciat aquesta setmana que iniciarà, en el primer trimestre de 2016, els treballs de construcció i finalització de la nova planta de metal·locè a Tarragona. Durant el segon trimestre del 2016 es preveu posar en funcionament la planta i iniciar la producció i comercialització d’aquest nou producte per a la química de Repsol. Durant aquesta intervenció, la planta de polietilè d’alta densitat (PEAD) de Tarragona romandrà temporalment parada per permetre l’execució de totes les activitats relacionades amb aquest projecte de manera segura i eficient. Aquesta serà la primera unitat que produeixi aquest material fora dels Estats Units amb la innovadora tecnologia de Chevron Phillips Chemical, gràcies a l’acord de llicència tecnològica assolit entre Repsol i aquesta companyia el 2014. El polietilè lineal de baixa densitat metal·logènica (mPELBD) que es produirà en aquesta nova unitat, posseeix excel·lents propietats òptiques, de brillantor i transparència, i mecàniques pel que fa a flexibilitat i alta resistència a la punció, esquinçat i baixes temperatures, per la qual cosa és idoni per al seu ús com a film per a embalatge.