El Celler de l’Aspic, la millor cuina del Priorat

Per . Actualitzat el

Toni Bru, oriünd de Cabacés, és un dels restauradors més prestigiosos de les comarques tarragonines que des del seu establiment, El Celler de l’Aspic, ubicat al centre de Falset, està fent una gran feina gastronòmica, fins al punt que pot considerar-se el millor restaurant de la comarca.

Després del seu pas per Amposta (L’Aspic, 1987-2002) on també va ser tot un referent, es va establir a la capital del Priorat l’any 2003, en un local adjunt a la cooperativa, que abans era magatzem i que va decorar modernament tot conservant tocs originals.

Aquí, en Bru, juntament amb Ricardo Ortiz, ofereix una interessant cuina pròpia adaptada als productes de temporada de la comarca, km. 0, i especialment als seus famosos vins, però sense oblidar l’Ebre, com ho demostren els seus saborosos plats d’arrossos. Una cuina en què prima la qualitat i la cultura del vi, que es respira en tots els racons del restaurant.

La seva esposa, Rosa Borràs, dirigeix l’ampli i agradable menjador, des del qual es veu la torre de l’església de la població a través del gran finestral vidriat. A l’entrada de l’espai, que té una altura considerable, es mostrem els bons vins que trobarem a l’interior. Presidint la sala de menjar hi ha una càmera de vidre on es guarden els millors vins de la casa. També té una sala reservada per a degustacions i menjars privats.

Com a gran coneixedor i amant dels vins i expert sommelier que és en Toni, el restaurant gaudeix d’un important celler amb unes 500 referències nacionals i estrangeres, si bé es recomanen les del Priorat i Montsant. El vi de la casa és de la denominació d’Origen Montsant (10 euros). Disposa d’una varietat de pa al forn de llenya.

De les especialitats de la carta podem destacar els canelons de rostit al gratén amb salsa de tòfones; cassola d’arròs amb calamars, cloïsses i galeres; llom de bacallà amb espinacs i petits fesols de Riudoms; pollastre de raça Penedès eco cal Sendra rostit amb verdures i vermut de Falset; jarret de corder rostit al vi ranci, cebetes i patates; i, a l’hora de les postres, carpaccio de taronja de Xerta amb sorbet de taronja sanguina; milfulls caramel·litzats amb crema de taronja; coulant de xocolata negra amb zafra i mousse de coco…, tots ells fet a la casa.

També té un menú degustació a 30 euros, amb un aperitiu, 4 plats i un postre; el Menú Priorat a 45 euros, amb 1 aperitiu, 4 plats amb 2 vins (Montsant i Priorat), formatges i 1 postre; i, finalment, el menú dels Vins a 60 euros, amb 1 aperitiu, 4 plats, formatges i postres, amb degustació de 5 vins.

IMG_0179ANTONI-BRU IMG_0183 IMG_0184