«Prioritzem el foment de l’ocupació i la formació, així com la cohesió social de la Pobla»

Entrevista a Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla de Mafumet

Per . Actualitzat el

Com valora el primer cap de setmana de Festa Major?

La valoració és molt positiva, perquè la participació ha estat molt elevada. Per exemple, les tres representacions del musical El Rei Lleó van omplir el Casal Cultural, i el vermut solidari també va ser un èxit, ja que vam reunir 1.600 euros que seran destinats a causes benèfiques. Si tenim en compte que la consumició tenia el preu simbòlic d’un euro, veurem que la participació va ser força considerable.

Què podem gaudir encara al programa d’actes de la Festa Major del Lledó?

Hi ha moltes activitats i propostes per a tots els gustos. Des de la música d’Els Pets al teatre d’humor de Clownic, amb l’espectacle Jobs. I per descomptat, no hi falten els actes més tradicionals: la visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó, el correfoc, la cercavila i el seguici, la missa, la processó, i un llarg etcètera de propostes per a tothom.

Quin grau de participació veïnal hi ha en l’organització de les festes?

La seva presència, tant individual com col·lectiva a través de les diferents entitats del poble, és fonamental. Sense la col·laboració de les entitats i de la comissió de festes, no serien possibles ni viables, ja que hi intervenen com a protagonistes d’alguns dels actes La Corriola Teatre, el Ball de diables, el Club de vehicles clàssics, la Colla gegantera la Mafumada, el Ball de sardanes de l’AMPA i l’Associació de Dones. Tenim molt clar que les festes, com tot el que fem a la Pobla, són de les persones i per a les persones.

I en clau de futur, en què treballa l’Ajuntament?

Com ara deia, la nostra màxima prioritat sempre són les persones. En aquest sentit, donem prioritat a cobrir les seves necessitats més fonamentals, com és l’ocupació. Tenim una línia d’actuació molt decidida en aquest sentit i apostem de manera clara pel foment de l’ocupació i de la formació. D’altra banda, continuarem millorant el mapa d’equipaments i instal·lacions municipals, que contribueixin al benestar dels nostres veïns i veïnes. Un tercer àmbit fonamental és la cohesió social de la Pobla, que fomentem a través de les festes i moltes activitats al llarg de l’any com, per exemple, la pròxima excursió a la neu, que celebrarem a finals de febrer.

És aquesta atenció a les persones el que ha fet créixer la seva demografia de manera tan notable?

L’Ajuntament, com a administració, es deu als seus ciutadans, i és per a ells que treballem. A més, som un municipi acollidor. Aquí tothom és benvingut i ho té molt fàcil per integrar-se ràpidament, perquè a banda d’un ampli mapa d’equipaments i serveis, mantenim l’essència i la qualitat de vida dels municipis petits. També som un poble que evoluciona de manera molt àgil. Hem crescut moltíssim en els darrers anys i actualment tenim empadronades més de 3.800 persones, una xifra molt important si tenim en compte que fa 12 anys, el 2003, el volum de població era de 1.220 persones. Cal destacar que dels habitants actuals, uns 680 són infants. Per tant, queda clar que el municipi està en constant evolució. En cas que continuï així, farem que sigui un creixement responsable amb el qual es continuïn garantint els serveis i la qualitat de vida actuals dels nostres habitants.

Què pot fer un Ajuntament com el seu per reactivar l’economia?

No hi ha fórmules màgiques, i cal recordar també que la capacitat dels ajuntaments en matèria de foment de l’ocupació és limitada, perquè no podem legislar ni fer grans plans. Ara bé, a la Pobla tenim previstes diverses actuacions, com ara l’ampliació del polígon industrial, que permetrà la instal·lació de petites empreses auxiliars al municipi, així com la creació d’ocupació. A més, bonificarem la instal·lació d’empreses en aquest polígon i, òbviament, continuarem donant suport a les empreses locals, comerços i locals de restauració del municipi. En l’àmbit dels treballadors, estem impulsant la formació a través d’una àmplia oferta de cursos.

En clau de futur, a la Pobla tenen els Jocs Mediterranis en un horitzó cada cop més proper. Què representa aquesta cita per al municipi?

Per a nosaltres és un gran orgull i una enorme responsabilitat formar part d’un projecte tan gran, perquè ens permetrà situar-nos com a territori al mapa internacional. A més, es tracta d’una iniciativa que generarà ocupació, projecció exterior, turisme, llegat patrimonial, etc. Jo sóc optimista de mena, però en el cas dels Jocs Mediterranis crec que tots ho hem de ser, perquè només aportaran beneficis al territori.La Pobla_Lledó (Notícies TGN)