Projecte de l’Obra Social ‘la Caixa’ per finançar emprenedors en risc a Tarragona

S’obre una línia de microcrèdits per afavorir l’autocupació i l’impuls de bones idees de negoci

Per . Actualitzat el

L’Obra Social ‘la Caixa’ i MicroBank posen en marxa aquest any un projecte per fomentar l’emprenedoria entre els usuaris d’Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”. L’objectiu és facilitar-los formació, acompanyament i finançament perquè puguin desenvolupar el seu projecte.

Aquesta iniciativa respon al convenciment que hi ha persones en risc d’exclusió amb idees de negoci o coneixedores d’una professió que són capaces de crear una empresa si reben un bon assessorament, juntament amb la inversió inicial necessària. La inserció mitjançant l’autoocupació permet augmentar les seves possibilitats de sortir de la situació de vulnerabilitat.
Amb aquesta premissa, Incorpora dissenyarà itineraris personalitzats per a usuaris del programa que apostin per l’autoocupació com a via per accedir al mercat laboral.

Incorpora disposarà d’un Punt d’Autocupació a Tarragona, dinamitzat per Formació i Treball, entitat pertanyent al Grup Incorpora Tarragona. En total, el programa preveu impulsar 40 punts d’autoocupació durant el 2016, que permetran l’acompanyament de 2.400 persones i la creació de més de 600 microempreses.

MicroBank crearà una línia de finançament de 5 milions d’euros anuals dirigida a aquests usuaris del programa Incorpora que vulguin iniciar un projecte d’autoocupació o petit negoci. Aquest banc social també facilitarà formació als tècnics d’autoocupació de les entitats socials col·laboradores del programa Incorpora. A més, assignarà una oficina de referència a aquestes entitats, que canalitzaran la sol·licitud de finançament.

«Volem afavorir que la capacitat d’emprendre estigui a l’abast de totes les persones, també d’aquelles que, tot i tenir un bon projecte de negoci, no disposen dels recursos necessaris per tirar-lo endavant. És el cas dels usuaris d’Incorpora que aposten per l’autoocupació. Ara, a més d’oferir-los assessorament i acompanyament, posem a la seva disposició una línia de microcrèdits a través de MicroBank per ajudar-los a fer realitat el seu somni», explica el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.