El Banc d’Espanya no acollirà el Museu del Nàstic

Descartada la proposta feta per Ciutadans. Una junta de portaveus decidirà el futur ús de l’emblemàtic edifici

Per . Actualitzat el

El consell plenari del passat dilluns a l’Ajuntament de Tarragona també va servir per tombar la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans que proposava que l’edifici del Banc d’Espanya, situat a la Rambla Nova de la ciutat, acollís un museu dedicat al Club Esportiu Gimnàstic.

El portaveu de la formació de Ciutadans, Ruben Viñuales (que va reconèixer que s’havien equivocat en el plantejament de la moció) va explicar que la seva proposta pretenia establir un lligam entre esport i ciutat, articulat mitjançant la creació del museu del Nàstic al Banc d’Espanya, que també podria acollir l’oficina turística de la ciutat per exposar i patrocinar els diferents atractius turístics de la ciutat. La moció va ser rebutjada i ara una junta de portaveus decidirà el futur ús de l’emblemàtic edifici.

Cal recordar que en els vuit anys que fa que l’edifici és buit han estat nombroses les propostes que s’hi han fet. El mateix ajuntament va proposar instal·lar-hi un Museu de la Química mentre que l’Associació de Veïns Tarragona Centre ha manifestat reiteradament el seu interès perquè l’edifici tingui un ús obert a la ciutadania amb la instal·lació d’una petita biblioteca i sala de lectura de premsa, sales polivalents per activitats recreatives o de formació, aula informàtica, sala d’actes, ludoteca, entre d’altres. L’oposició també hi ha dit la seva: així, els grups de CiU i PP han proposat el Banc d’Espanya es converteixi en la Gran Biblioteca-Hemeroteca de la ciutat.