El Morell s’obre al ciutadà a través de la seu electrònica

Permetrà als veïns accedir a la informació, serveis i tràmits electrònics de l’administració local

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament morellenc ha posat en marxa la seu electrònica, una eina que a poc a poc es va implantant entre les administracions locals i que, des d’ara, “permet als veïns i veïnes del Morell accedir a la informació, als serveis i als tràmits electrònics de l’administració local”, apunta el regidor de Governació i Hisenda, Eloi Calbet. Aquesta seu electrònica arriba al municipi amb un valor afegit, ja que segons explica Calbet, “hem aprofitat l’avinentesa per integrar la seu electrònica amb les obligacions de la Llei de transparència”. El consistori morellenc preveu en un futur disposar d’un portal de transparència propi i, mentrestant, l’ha incorporat a la seu electrònica. Aquesta plataforma permet a l’Ajuntament un contacte directe i permanent amb els veïns i veïnes del municipi, ja que a través de la seu electrònica poden realitzar els mateixos tràmits que, fins ara, només podien ser completats presencialment en l’horari d’obertura del registre municipal. “Això suposa un gran avantatge, ja que l’usuari pot fer la gestió en qualsevol moment, sense haver d’adaptar-se a l’horari d’atenció de l’Ajuntament. L’únic requisit és acreditar la identitat amb una signatura digital reconeguda”, apunta el responsable municipal.

Pel que fa al contingut de la seu electrònica, ofereix als ciutadans tota la informació i possibilitat de gestions relatives al perfil del contractant –això és les licitacions públiques-, la convocatòria de subvencions i d’oposicions que es vagin produint, etc.

També ofereix informació detallada sobre les actes del Ple municipal i de la Junta de Govern Local, prèvia eliminació de totes les dades de caràcter personal, per complir així també amb la LOPD. La seu electrònica exposa una àmplia informació econòmica del municipi, que inclou el pressupost municipal, els comptes anuals de l’exercici, el període mitjà de pagament als proveïdors i, fins i tot, la relació de retribucions dels càrrecs electes.

La seu electrònica aporta “un major grau de transparència i d’accessibilitat als veïns i veïnes del Morell, als quals s’ofereix molta més documentació i més facilitats per saber que passa a l’Ajuntament”, apunta un Eloi Calbet que recorda que “la seu electrònica és l’adreça electrònica disponible per als ciutadans i les ciutadanes, la titularitat, gestió i administració de la qual corresponen a l’Ajuntament del Morell, en l’exercici de les seves competències, i en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, que també posa el seu gra de sorra per fer possible aquesta nova eina”.