Els Pastorets del Vendrell celebren el seu 50è aniversari

Es commemoren les cinquanta escenificacions ininterrompudes que tenen lloc des de l’any 1966

Per . Actualitzat el

Els Pastorets del Vendrell estan de celebració, una de ben especial, ja que aquest any arriben a la cinquantena de representacions ininterrompudes de l’obra que explica la nativitat de Jesús. Val a dir que els actual Pastorets del Vendrell que tothom coneix s’escenifiquen des de la temporada 1965-1966, però la tradició de fer Pastorets al Vendrell cal cercar-la al final del segle XIX, concretament consta alguna representació de Pastorets l’any 1883.

La primera representació escènica dels actuals Pastorets del Vendrell va tenir lloc el dia de Cap d’Any de 1966, per tant, enguany se celebren els 50 anys d’escenificacions ininterrompudes d’aquells primers Pastorets. Els Pastorets van néixer gràcies a l’esforç de dues associacions o entitats del Vendrell que, malgrat tenir el seu propi camí, es van unir per crear els Pastorets: La Lira Vendrellenca i el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell. Actualment, i des de fa molt anys, els Pastorets ja tenen vida pròpia.

Durant tots aquests anys s’han anat fent entre cinc i sis representacions per temporada, en quatre teatres diferents: el Tívoli, el Brisamar i La Lira, on van actuar durant més de trenta anys. Les tres darreres temporades, però, s’han representat al Teatre Casal Familiar.

Els Pastorets del Vendrell són la representació d’un text centenari que explica l’arribada al món del nen Jesús, una obra original de Josep Maria Folch i Torres adaptada pels mateixos Pastorets del Vendrell.

Amb motiu de l’aniversari, a més de l’obra que combina fragments de les diferents escenificacions representades durant aquests cinquanta anys, el 13 de febrer el Cor Orfeó Parroquial oferrià un concert al Teatre Àngel Guimerà amb les peces d’Els Pastorets y es llegiran fragments del Poema de Nadal.

FILMACIÓ DE LA REPRESENTACIÓ DELS PASTORETS 1983-1984 I POSTERIOR SOPAR

El pròxim divendres, 22 de gener de 2016, a les 8 del vespre al Casal Familiar del Vendrell, es projectarà el DVD de la representació d’Els Pastorets Musicals del Vendrell, de la temporada 1983-1984 (fa 32 anys) i posteriorment es farà un sopar de fi de temporada al desaparegut Restaurant Cintoi del Vendrell. La durada de l’actes serà de de 2 hores i 10 minuts.

FUNCIONS

La temporada d’aquest any inclou funcions els dies 24 i 31 de gener i el 30 de gener a la nit amb una representació de Pastorets femenina.

pastorets50anys