Efecte dòmino en el tancament de químiques al territori

La química Ercros tancarà a Flix i reduirà la producció a la planta de Vila-seca, afectada per l’anunciat tancament de la fàbrica de DMI de Covestro. L’alcalde Josep Poblet, preocupat per la pérdua de llocs de treball al municipi.

Per . Actualitzat el

Tal com va advertir notíciestgn ara fa unes setmanes en la seva portada, la deslocalització d’empreses químiques al territori podria haver començat. Aquesta dimecres la química Ercros va anuciar que acomiadarà entre 150 i 200 persones de les seves fàbriques de Flix i Vila-seca. La companyia ha comunicat la decisió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la justifica en una caiguda de la seva activitat comercial. En concret, Ercros atribueix al tancament de la planta de Covestro, filial de Bayer a Tarragona, la impossibilitat de mantenir els actuals volums de producció.
Ercros tancarà la seva històrica planta de producció de clor a Flix i té previst reduir al 30% la producció de la seva factoria a Vila-seca. La companyia manifesta ser víctima d’un perniciós efecte dominó ja que, segons al·lega, no li compensa invertir per reconvertir la seva tecnologia a les fàbriques de la província de Tarragona perquè el seu client principal, Covestro, marxa de la zona l’any 2017.
Per ordre de la Unió Europea Ercros està obligada a modificar els seus processos de producció de clor i deixar-los lliures de mercuri abans de desembre de 2017. L’empresa al·lega que, si Covestro tanca, la inversió és “innecessària”, perquè es quedarà sense mercat per vendre el seu clor. La companyia posa en relleu que, davant aquesta situació, no li queda més remei que plantejar el tancament del seu centre de treball a Flix i la reestructuració del de Vila-seca. Una mesura que pot afectar fins a a 200 treballadors dels 240 que té sumant ambdues factories i, per la qual, dotarà una provisió d’uns 10 milions d’euros, previsiblement al tancament de l’exercici 2017.

Després de l’anunci d’ahir dimecres per part de l’empresa Ercros sobre el futur acomiadament de treballadors a les seves plantes de Vila-seca i de Flix, l’Alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha mostrat la seva preocupació i ha programat una sèrie de contactes amb diversos representats de l’empresa Ercros. De fet, aquest dijous a la tarda, l’alcalde de Vila-seca mantindrà una trobada urgent amb la direcció de l’empresa per tal de saber de primera mà els plantejaments de futur de l’empresa Ercros i les possibles conseqüències per al col·lectiu de treballadors. Posteriorment, l’Alcalde de Vila-seca convocarà i es reunirà amb els membres del comitè d’empresa.