La Baixada del Pajaritu torna als orígens

L’artista i gestor cultural Jordi Llort i la Colla Pajaritu tornen a organitzar uns dels actes més emblemàtics del Carnaval tarragoní

Per . Actualitzat el

L’artista tarragoní Jordi Llort i la Colla Pajaritu tornen a fer-se càrrec de la baixada d’andròmines, la popular Baixada del Pajaritu, que tindrà lloc el dia 6 de febrer. Quatre anys després de fer-ho per darrera vegada i de deixar el testimoni a La Pippel Entertrainment, reprèn l’organització d’un dels actes més destacats i multitudinaris del Carnaval tarragoní amb una novetat com és la posada en marxa d’un projecte de micromecenatge (www.verkami.com) que garanteixi el finançament i la seguretat de l’acte.

Un dels avantatges de participar en aquest Verkami (que estarà obert fins al 3 de febrer, serà la possibilitat de baixar amb una andròmina sense necessitat d’inscriure’s i ni tan sols de fer-la. I és que per agrair la col·laboració en el finançament de l’acte 8a partir d’una quantitat determinada) es farà la Baixada d’Accionistes, des de la plaça del Rei a partir de les 11 del matí.

«A banda d’això, aquest any la Baixada mantindrà moltes de les propostes que s’han anat introduint aquests darrers quatre anys per la Pippel i que funcionemen perfectament», explica Llort, «és una edició de continuïtat en què es tornarà a fer la baixada i la pujada, igual que l’any passat». Tot i això, sí que hi ha algunes novetats respecte a edicions passades, com ara el fet que en aquesta vegada s’ha ofert la possibilitat a altres entitats de participar-hi activament. «Ara mateix tenim confirmada la col·laboració de Laboratori Visual, la iMAGInada, el Ball de Serrallonga i el Casal Sageta de Foc i l’esplai Sant Fructuós, entre altres.» També hi participaran comerços i establiments de la ciutat, principalment de la Part Alta, aportant els premis que es lliuraran als participants: «enguany els premis seran vals de descompte o descomptes directes en molts establiments, menús en restaurants, etc.»

Com a novetat d’aquest any també destaca la presència de la periodista danesa establerta a Tarragona, Helle Khettner, com a «speaker», «serà la primera vegada que una dona fa aquesta funció i això ens agrada molt, assegura l’organitzador.

Podeu seguir totes les novetats de la Baixada i inscriure-us-hi a la seva pàgina de Facebook @collapajaritu