Ballesteros, sota pressió

Per . Actualitzat el

L’any 2016 comença amb màxima pressió per a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que el pròxim 26 de gener haurà d’anar a declarar davant del jutge pel conegut cas Inipro. La presa de declaració de testimonis i d’investigats s’allargarà fins al pròxim mes de març i, de ben segur, en aquest temps l’alcalde de Tarragona haurà de sentir en més d’una ocasió clams de dimissió per part d’alguna de les forces polítiques que tenen representació al consistori. La primera a fer-ho ha estat la CUP. No es descarta que altres forces s’hi sumin, tot esperant la successió d’esdeveniments. Ballesteros, que sempre ha mostrat un tarannà dialogant i empàtic amb la resta de companys de consistori, estarà sotmès a una pressió a la qual no està acostumat perquè, entre altres coses, mai no havia estat cridat a declarar al jutjat com a persona investigada.

A banda del procés judicial, que el mateix alcalde reconeix que no sap com acabarà, Ballesteros ha de posar fil a l’agulla per enllestir aviat un pacte de govern que aporti estabilitat i consens a la que serà la seva darrera legislatura al capdavant del consistori tarragoní. Ballesteros anunciarà aviat una aliança estable, com a mínim, amb dues formacions més del ple municipal. Tot apunta que, un cop autodescartades la CUP, ERC i ICV, l’acord es farà amb el PP d’Alejandro Fernández i amb el representant d’Unió Democràtica, Josep Maria Prats, que va per lliure des que Unió i Convergència van escindir el seu acord per anar plegats. Un cop salvada l’aritmètica necessària, Ballesteros i els seus nous socis podran governar amb la seguretat i la tranquil·litat que exigeix un 2016 ple de reptes, com ara la preparació dels Jocs Mediterranis de 2017, amb totes les actuacions urbanístiques i de gestió que això comportarà, i amb l’obligació de començar a desenvolupar el POUM de la ciutat.

El pròxim 28 de gener, dos dies després de declarar davant del jutjat pel cas Inipro, l’alcalde de Tarragona farà la seva tradicional conferència sobre l’estat de la ciutat. Serà una bona oportunitat per conèixer de primera mà l’estat d’ànim de l’alcalde i de comprovar com suporta la pressió a què està sotmès en aquest inici d’any.