Com garantir el procés de relleu generacional de l’empresa familiar

És l’objectiu de l’acord a què han arribat PIMEC Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona

Per . Actualitzat el

PIMEC Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona han establert un conveni de col·laboració que té per objectiu assegurar la continuïtat de les empreses familiars immerses en un procés de relleu generacional. L’acord ha estat signat pel conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, i el president de PIMEC Tarragona, Quim Sendra.

La iniciativa neix de la col·laboració publicoprivada entre les dues institucions per tal de sumar recursos i coneixements en el suport a les empreses i la promoció econòmica de la ciutat. El consistori tarragoní se suma així al programa de relleu generacional i protocol familiar de PIMEC que, a través de consultoria experta i individualitzada, dóna suport a les pimes en la continuïtat de l’empresa familiar, la incorporació de nous membres, la retribució i l’estabilitat financera durant el procés.

Actualment, més del 60% de les empreses familiars es troben en situació de risc a causa de la manca de planificació en la successió. El programa vol evitar la poca planificació que accentua les interferències no només en les estratègies sinó també en la pròpia gestió posant en perill la supervivència, el manteniment de llocs de treball i el posicionament de l’empresa davant proveïdors, clients i entitats financeres.

El conseller d’Ocupació i Activació Econòmica, Francesc Roca, ha manifestat que “l’Ajuntament de Tarragona acompanya i dóna suport a la iniciativa emprenedora, el creixement empresarial i l’ocupació i, en aquest sentit, considera de molt d’interès col·laborar en el projecte de relleu generacional”.

El president de PIMEC Tarragona, Quim Sendra ha destacat “la importància que té garantir el relleu generacional de les petites i mitjanes empreses familiars de Tarragona, ja que són les que creen ocupació i llocs de treball però també tenen un valor social, pel coneixement i experiència acumulada, que va més enllà de la pròpia empresa”.

L’empresa familiar té una gran importància al territori català. Representa el 66% del teixit empresarial, proporciona un 57% de l’ocupació i la seva facturació arriba al 55% del total. Per demarcacions, Girona té un 82% d’empreses familiars, Tarragona un 73%, Lleida un 72% i Barcelona un 62%.