L’alcalde Ballesteros, citat a declarar com a investigat pel cas Inipro

Compareixerà als Jutjats de Tarragona el pròxim 26 de gener

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, haurà de declarar en qualitat d’«investigat» (una figura que en l’actual Llei d’enjudiciament civil substitueix el terme «imputat») el dia 26 de gener als Jutjats de Tarragona dins del cas Inipro. A més del batlle tarragoní també estan sent investigats l’exregidora de Serveis Socials, Victòria Pelegrín, l’exgerent de l’Institut Municipal dels Serveis Socials, Antonio Muñoz,  i Alejandro Caballero, entre altres.

En la roda de premsa d’aquest matí, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que, tot i l’advertiment d’il·legalitat, havia de signar el decret per no incórrer en enriquiment injust. També ha explicat que la competència de contractació no la tenia ell i que la defensa de tots els investigats no serà conjunta. El mateix Ballesteros ha reconegut que hi va haver 7 decrets d’advertiment. L’alcalde recorda que ja es va fer una reunió amb la Junta de Portaveus per explicar els detalls del cas i que aquesta serà la primera compareixença davant dels estaments judicials.

Des de l’oposició, la primera a parlar ha estat la representant de la CUP al consistori, Laia Estrada, que ha mostrat tristesa i preocupació per les paraules de l’alcalde i celebra que hi hagi citació judicial. També ha comentat que té dubtes que els treballs encarregats en el seu dia a Inipro s’hagin realitzat i afegeix que hi ha manca de responsabilitat davant del cas per no esclarir els fets.

Estrada

Laia Estrada, portaveu de la CUP.

Per la seva banda Pau Ricomà, d’Esquerra Republicana, ha parlat de manca de transparència i de crisi de confiança davant del cas.

Ricomà

Pau Ricomà, d’Esquerra Republicana (ERC).

També ha parlat Ruben Viñuales, de Ciutadans, que ha dit que no entén que Ballesteros segueixi signant contractes després de set advertències i que l’alcalde ha dit “no ho sé” fins a set vegades. Ha puntualitzat que el 80% dels contractes d’Inipro van ser a ajuntaments del PSC i que es podria estar parlant de finançament il·legal del partit. Finalment Viñuales demana convocar una Junta de Portaveus per tenir explicacions de primera mà.

Vinyuales

Ruben Viñuales, portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Tarragona.

Des del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló ha qualificat que està clar que estem davant d’un equip de govern encara més feble, amb un líder que sempre ha intentat fugir dels conflictes i que l’últim que li faltava era està involucrat en un cas de presumpta corrupció. Segons les últimes informacions extretes de l’Auto del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona ha comentat que es demostra la poca credibilitat d’aquest govern liderat per Josep Fèlix Ballesteros, qui durant els últims mesos s’ha excusat en una mala praxi administrativa i de gestió. Ha acabat lamentant profundament que el nom de la ciutat de Tarragona s’estigui veient perjudicat per un cas de presumpta corrupció en el consistori.