Altafulla presenta la nova escombradora compacta per a la neteja viària

Amb la nova adquisició, ja són tres les màquines de via pública amb què disposa l’Àrea de Serveis

Per . Actualitzat el

L’Àrea de Serveis de l’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest matí el nou camió escombradora compacta GC500 per a la neteja de carrers. Amb la nova adquisició, que ha tingut un cost de 145.250 euros (amb IVA inclòs), ja són tres les màquines de via pública amb què disposa la Brigada Municipal per a les tasques de neteja de carrers i places.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Serveis, Michael Preuss; el Cap de l’Oficina de Gestió de la Contractació de l’Associació Catalana de Municipis, Víctor Torrents; i el representant comercial de l’empresa Schmidt, Jordi Ródenas, entre altres representants i tècnics municipals.

Les característiques més innovadores d’aquesta nova màquina és la unitat d’escombrat, el sistema d’aspiració i el sistema d’aigua. Pel que fa a la unitat d’escombrat, disposa de tres raspalls, un dels quals accedeix als racons de més dificultat. Quant al sistema d’aspiració, disposa d’una turbina d’aspiració d’alt rendiment amb un flux d’aire de 15.000 m3/h, i pel que fa al sistema d’aigua, l’escombradora compacta disposa d’un dipòsit de plàstic amb una capacitat de 700 litres d’aigua per a la neteja viària.

El regidor de Serveis, Michael Preuss, ha destacat que l’adquisició d’aquesta màquina “garanteix una major eficiència en la neteja de la via pública”, gràcies “a la innovació tecnològica d’aquest equip, ja que no només realitza l’escombrat sinó que també disposa d’una funció aspiradora”. Preuss ha afegit que la compra d’aquest equip de neteja va en consonància a la re-municipalització del servei de neteja, ja que fins ara era una concessionària qui se’n feia càrrec, i a partir d’ara, es gestionarà directament des de l’Ajuntament. El servei de neteja de carrers de manera indirecta representava un cost de poc més de 100.000 euros l’any.

Per la seva banda, el representant comercial d’Schmidt, Jordi Ródenas, ha remarcat “els avantatges d’aquestes escombradores són el seu disseny compacte, la seva tecnologia respectuosa amb el medi ambient i l’excel·lent treball d’escombrat que realitzen a través del seu sistema d’aspiració, en lloc del d’arrossegament que és el més habitual”.

Quant a l’empresa proveïdora, cal remarcar que Schmidt té la més àmplia gamma de productes d’escombradores del món, i que aquesta adquisició, a un preu tan competitiu, ha estat gràcies a la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis amb l’Ajuntament d’Altafulla que, arran de la seva central de compres, obté a preus avantatjosos diferents equips per a obres, transport i neteja d’acord amb les necessitats expressades pels ens locals. Així s’hi ha referit el Cap de l’Oficina de Gestió de la Contractació de l’Associació Catalana de Municipis, Víctor Torrents, que ha subratllat que “Altafulla és el primer municipi, de quatre organitzacions més, que adquireix aquesta innovadora màquina de neteja”.