Sisena edició de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017

El campió del món, Martín Fiz, serà un dels noms més destacats de la cursa, que comptarà amb 1.700 participants

Per . Actualitzat el

La VI edició de la “Marató Costa Daurada Tarragona 2017” (MCD TGN 2017) donarà el tret de sortida aquest diumenge 17 de gener de 2016 a les 9.00 h al Port de Tarragona (Moll de Costa) des d’on els atletes començaran a córrer per completar un circuit de 42,195 km, en un recorregut de perfil pla, passant pel Port, la Rambla i les zones de Llevant i Ponent. Es preveu una participació considerablement superior a la de la passada edició que va sumar 1.500 corredors (600 als 42k + 200 als 30k + 700 als 10k), en una cursa que presenta molts atractius. Avui dia, quan queden quatre dies per la cita, la xifra d’inscrits supera ja els 1.700 atletes, dels quals, més de 70 són internacionals.

La MCD TGN 2017 ha presentat els seus últims detalls avui en una roda de premsa on han assistit el president de la Fundació Tarragona 2017 i alcalde de Tarragona, el Sr. Josep Fèlix Ballesteros; el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, el Sr. Josep Maria Antentas i Altarriba; el coordinador general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, el Sr. Javier Villamayor; i el director de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017, Juanan Fernández.

Cartell de luxe i voluntaris 2017

La cursa comptarà amb la presència de cares conegudes del món de l’esport i d’atletes d’elit, com el campió del món i premi Príncep d’Astúries dels Esports Martín Fiz, la canària Tere Linares, campiona d’Espanya en 20k, el periodista Xavier Bonastre, el guanyador de la passada edició, el gallec, Elias Domínguez, l’atleta de La Rioja, Camilo Santiago, 7è d’Espanya en mitja marató, així com l’assistència d’altres atletes de renom com Jaume Leiva, campió d’Espanya en mitja marató; María Vasco, única medallista olímpica en atletisme femení, que tot i no participar en la cursa, estaran presents a Tarragona el cap de setmana amb l’objectiu de ser els ambaixadors de l’esdeveniment. La cursa també comptarà amb altres cares conegudes com a Paula Fernández Ochoa, Rafa Vega o Rosa Asensio.

A més d’aquests atletes de renom, la MCD TGN 2017 comptarà amb atletes locals a destacar, Ferran de Torres, Anahi Herrera, Silvia Ferrer, Pedro Ortega i Mireia Sosa, aquests últims, actuals campions de Catalunya de la distància. Destacable, també, la participació del grup de voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, patrocinador de l’esdeveniment, que col·laboraran durant tot el transcurs de la cursa.

Finalment, i com una de les novetats solidàries més destacades d’aquesta edició, una desena de nens i nenes en cadira de rodes faran el recorregut de la cursa acompanyats per una seixantena d’atletes.

Campionat de Catalunya de Marató

Entre les grans novetats d’aquesta VI edició, destaquen les curses infantils el dissabte al matí de la mà del Col·legi Joan Roig, així com la nova distància, els 30k, que conjuntament als 42k i als 10k, serà una clara opció per aquells atletes que es preparen per debutar o competir a la gran distància i que està sent la distància que més ha crescut en inscrits respecte a l’edició anterior.

D’altra banda, la MCD TGN 2017 es converteix per segon any consecutiu en Campionat de Catalunya de Marató, cosa que farà que els atletes federats puguin optar a un premi en metàl·lic d’un total de 2.000 € (500 € pel campió i campiona, 300 € pel subcampió i subcampiona i 200 € pel tercer i tercera de Catalunya).

Propi de les grans maratons, la MCD TGN 2017 comptarà amb la presència d’entrenadors que marcaran ritmes diferents de cursa: 3 h, 3:15 h, 3:30 h, 3:45 h, 4 h i 4:30 h, que permetran als participants tenir un referent d’inici a fi per aconseguir la seva marca personal.

Dissabte, fira del corredor

El dissabte 16 de gener previ a la competició s’obrirà d’11 h fins a les 19 h al Refugi 1 del Moll de Costa, la fira del corredor, una exposició amb una trentena d’estands i promocions de marques esportives del sector, en la qual els participants hauran de recollir el seu dorsal i la bossa del corredor. Al mateix recinte de l’exposició es duran a terme diferents activitats i conferències d’interès per corredors i famílies.

La promoció desenvolupada al llarg de tot l’any així com l’èxit obtingut l’ultima edició, són el principal reclam d’una cursa en què s’espera una molt bona acollida per part dels atletes amb l’objectiu de posicionar aquesta sisena edició de la MCD TGN 2017 com una de les maratons més atractives del país, situada a la 13a posició del rànquing de més de 40 que es disputen a Espanya.