Quim Nin, pes pesant del nou govern de Puigdemont

El delegat de la Generalitat a Tarragona es converteix en el nou Secretari General de Presidència del Govern de la Generalitat

Per . Actualitzat el


El fins ara delegat territorial de la Generalitat a Tarragona i alcalde d’Albinyana, Quim Nin, ocupa des d’avui mateix un dels càrrecs més rellevants en el nou executiu del president Carles Puigdemont. Nin ha estat formalment nomenat avui Secretari General de Presidència, alt càrrec de la conselleria adscrita a Neus Munté, amb el que el polític tarragoní es converteix pràcticament en la mà dreta del nou president de la Generalitat en aquesta decisivia legislatura per al futur polític de Catalunya.

El nomenament de Nin com a nou secretari general de Presidència de la Generalitat és una bona notícia per a les comarques de Tarragona, que tindran molt ben posicionat en el nou govern una persona  coneixedora del territori, de les seves necessitats i potencialitats. Quim Nin Borreda, nascut l’any 1964 a Albinyana, és diplomat de Relacions Laborals per la URV i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals per la UPC. Home fort de CDC a les comarques de Tarragona, és alcalde de la seva població des de l’any 99 i també ha estat vicepresident de la Diputació de Tarragona. Ha exercit de delegat territorial del Govern a Tarragona durant els darrers 5 anys i és un gran coneixedor del món municipalista de Catalunya. Durant la seva trajectòria al capdavant de la delegació del Govern ha destacat pel seu tarrannà dialogant amb les institucions i agents econòmics, així com per la seva habilitat per actuar de mediador i de defensor dels interessos dels municipis tarragonins en una època de marcats ajustos pressupostaris.