Els nous consellers de Puigdemont ja són oficials

Les 13 persones que acompanyaran el President de la Generalitat en l’executiu català ja han pres possessió dels respectius càrrecs

Per . Actualitzat el

En un acte solmemne però breu els nous consellers i conselleres de la Generalitat de Catalunya han pres aquest matí possessió dels seus respectius càrrecs. Els noms dels titulars de les diferents carteres que integren el nou executiu del president Carles Puigdemont ja eren coneguts i l’acte s’ha celebrat amb total normalitat en una sala plena de gom a gom i amb àmplia representació política, institucional i territorial de tots els àmbits geogràfics de Catalunya. S’ha confirmat la presència de dos tarragonins, Jordi Jané i Meritzell Ruiz, com a membres d’aquest nou executiu.

Finalment la distribució de les 13 conselleries d’aquest nou govern de la Generalitat és la següent:

Els consellers de Carles Puigdemont ja són oficials

 

Oriol Junqueras
Vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda

El president d’ERC serà peça bàsica del Govern al capdavant d’una àrea econòmica que controlarà les principals estructures d’estat, com és el cas de la Hisenda pròpia.

Neus Munté
Consellera de Presidència i portaveu

Va guanyar protagonisme al final de la legislatura en assumir la vicepresidència i les funcions de portaveu. Continuarà explicant l’obra de govern i coordinarà la comissió per a l’Estat del Benestar, amb les conselleries amb més recursos, Salut i Ensenyament.

Raül Romeva
Afers Exteriors

El cap de llista de JxSí presidirà la comissió d’Afers Exteriors, Institucionals i Transparència. El fet de ser doctor en relacions internacionals i l’experiència com a eurodiputat a Brussel·les avalen Romeva per pilotar una àrea clau per al procés sobiranista.

Josep Rull
Territori

El coordinador general de Convergència entrarà al Govern per ocupar-se d’una de les àrees a les quals ha dedicat bona part de la seva activitat com a diputat. Serà un home fort al nou executiu.

MERITXELL RUIZ
ENSENYAMENT

meritxell-ruiz

 

 

 

 

La reusenca Meritxell Ruiz serà la consellera d’Ensenyament. Exdiputada de CDC, actualment era directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa.

Toni Comín
Salut

Independent a proposta d’ERC.  Filòsof. Tindrà l’encàrrec de comandar la conselleria de Salut, que té pràcticament 8.500 milions d’euros de pressupost.

Jordi Baiget
Empresa i Coneixement

Home de confiança d’Artur Mas i secretari del Govern durant l’última legislatura, Baiget fa el salt a conseller. S’encarregarà de l’àrea d’Empresa i Coneixement, per tant de l’àmbit empresarial i de les universitats.

Dolors Bassa
Treball, Afers Socials i Famílies

Diputada de Junts pel Sí, Bassa va ser secretària general de la UGT a Girona fins al setembre. Com a titular de Treball, Afers Socials i Famílies –en plural– serà l’encarregada de gestionar bona part del pla de xoc que impulsarà el futur Govern.

Meritxell Borràs
Governació

Borràs estarà al capdavant de la conselleria que gestiona el cos de funcionaris catalans en un moment de conflicte amb l’Estat espanyol.

Santi Vila
Cultura

Fins ara conseller de Territori i Sostenibilitat. Tot apunta que ocuparà la conselleria de Cultura si finalment s’escull una altra persona per a Ensenyament. És un dels pocs que repetirà com a conseller de la legislatura anterior, però canviant de barret.

JORDI JANÉ
INTERIOR

Jordi Jané

 

 

 

 

La seva bona tasca després de substituir Ramon Espadaler li permet continuar al capdavant de la conselleria d’Interior, una de les més importants de l’executiu. Tenia el suport d’Artur Mas per seguir al Govern.

Carles Mundó
Justícia

L’advocat osonenc assumirà la cartera de Germà Gordó a proposta d’ERC. Va ser cap de gabinet dels departaments d’Educació i Cultura en els governs tripartits. Va exercir  també de secretari de Mitjans de Comunicació.

Meritxell Serret
Agricultura

Meritxell Serret ha estat fins ara coordinadora tècnica de la Fundació del Món Rural i responsable d’incidència política de l’ANC. Va ser regidora d’ERC a Vallfogona de Balaguer.