Pascual Segura Blasco rep la Medalla Centenària de la Generalitat

En un acte celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla

Per . Actualitzat el

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Anna Vendrell, va lliurar la Medalla Centenària al veí d’Altafulla Pascual Segura Blasco. L’acte, celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, va comptar amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la regidora d’Acció Social i Gent Gran, Eva Martínez; els regidors Micha Preuss, Jaume Sánchez, Montse Castellarnau i Xavier Rofes, i familiars i amics de l’homenatjat.

Pascual Segura Blasco va néixer a Barcelona el 4 de gener de 1916. Va viure cinc anys a Sevilla, quaranta anys a Saragossa, i l’any 1961 va començar a estiuejar a Altafulla. Finalment va decidir quedar-s’hi i ja en porta gairebé trenta al municipi. Actualment viu al número 7 del carrer Farigola.

Està casat des de fa 73 anys Ana Maria Moya Marsá, amb qui ha tingut tres fills: l’Ana, que viu amb els seus pares a Altafulla; el José Luis, que va néixer l’any 1949 i va morir l’any 2012; i l’Álex, nascut el 1956 i mort el 1997. Tots dos descansen al cementiri d’Altafulla. També té dues nétes: l’Anna i la Leonor.

Va ser empresari de transports nacionals, internacionals, i d’agència de duanes. És aficionat a l’escriptura, toca el piano i és del Barça. Ell mateix es defineix com un “catalano-parlant i catalanista”.

El reconeixement es tracta d’una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari.