Verkami per finançar la Baixada del Pajaritu

La Colla del Pajaritu vol aconseguir 1.500 euros perquè es faci possible aquest tradicional acte de Carnaval

Per . Actualitzat el

 

 

L’Associació Cultural Colla del Pajaritu ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami amb l’objectiu de finançar la següent edició de la Baixada del Pajaritu a Tarragona, prevista per al dia 6 de febrer, dins dels actes de Carnaval. La colla, que compta enguany amb el suport de diverses entitats de la ciutat, vol aconseguir 1.500 euros que facin possible la continuïtat de la baixada d’andròmines de to satíric que es fa el matí del Dissabte de Carnaval, i que enguany arriba a la seva onzena edició.

Els diners recaptats serviran per finançar despeses com la seguretat del circuit a la Part Alta, l’assegurança per al públic i els participants, així com el pla d’autoprotecció i altres despeses com els trofeus, les samarretes, cartells i banderoles. La campanya a Verkami estarà oberta fins al dia 3 de febrer i preveu diverses recompenses per a les persones que facin una aportació.

Entre altres novetats, l’organització té previst inaugurar la popular baixada d’andròmines amb una baixada especial per a “accionistes” del Pajaritu, i que estarà reservada a aquelles persones que facin una aportació de 60 euros dins de la campanya de Verkami. Altres recompenses previstes són la possibilitat de formar part del jurat, obtenir una samarreta especial de l’esdeveniment, o tiquets individuals o per parelles tant per a l’esmorzar que inaugurarà la Baixada com per a la paella popular que es farà com a cloenda. Hi ha recompenses previstes a partir d’una aportació mínima de 10 euros, i també es dóna l’opció a empreses a comptar amb tanques publicitàries pròpies a canvi d’una aportació de 80 euros.

La Baixada del Pajaritu (sota el lema promocional The Pajaritu‘s Saga Continues) se celebrarà el pròxim dissabte 6 de febrer en el recorregut tradicional; des de la plaça del Rei, baixant per Pilats i Pescateries, passant per carrer Cos del Bou, i pujant per Baixada Misericòrdia, girant a la dreta per Carrer La Nau i tornant a entrar a plaça del Rei. Des de les deu del matí, hi ha previstes activitats a la plaça del Rei com una botifarrada per esmorzar, actuacions musicals i una paella per cloure l’esdeveniment.

L’organització d’aquesta nova edició de la Baixada del Pajaritu està encapçalada per l’Associació Cultural Colla del Pajaritu, que en va ser la impulsora original l’any 2006. Comptarà a més amb el suport de Laboratori Visual, el col·lectiu La iMAGInada, Ball d’en Serrallonga de Tarragona, Casal Sageta de Foc, Esplai Sant Fructuós, Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona i Club del Vinil Tarragona. Com a patrocinadors, també participen Vermut Miró, paradeta ecològica I un Rave, Cooperativa Serra d’Almos i Paelles Al Gra, Premium Music Club.

Enllaç de la campanya de Verkami.