23è Sopar de Barbuts del Vendrell

El tradicional sopar serà el 25 de gener i és un dels actes de la Setmana dels Barbuts

Per . Actualitzat el

Un grup de vilatans del Vendrell torna a convocar el sopar de barbuts, que es va iniciar, gairebé com un joc o una facècia, l’any 1994. Facècia que tenia un objectiu: reunir el màxim de persones del Vendrell, amb pèl a la cara, amb barba, per fer un sopar plegats i celebrar-ho. I ja som davant de l’edició numero vint-i-tres que els ha de portar al costat d’una taula parada. Aquests més de vint anys de sopars dels barbuts ha establert un seguit de rituals o normes, que tots els participants barbuts han acceptat any rere any.

Normes que se segueixen des del lloc de trobada i l’hora. L’hàbit és de ser a quarts de nou del vespre, a la plaça Vella del Vendrell, un dilluns de gener i que coincideixi amb la setmana dels barbuts, segons el calendari del pagès. Per aquest any la data de reunió és el dilluns dia 25 de gener. Un cop saludats i reunits es fa una fotografia de grup, amb tots els barbuts, i es comença una cercavila, acompanyada per grallers barbuts on al final de la mateixa es dirà el restaurant on es farà el sopar, que s’ha mantingut en secret fins aquell moment. Es coneix que el restaurant no és fora del terme municipal del Vendrell. Així com se sap que un dels plats imprescindibles d’aquest sopar, el xató del Vendrell.

L’animació, la gresca, les riallades, són la pauta del sopar de la trobada i on els participants tindran un element de testimoni d’assistència, és l’obra d’un artista que sobre paper ha fet un dibuix o un gravat commemoratiu del sopar de barbuts.

Al Sopar dels Barbuts de l’any 2016 hi és convidat tothom, totes aquelles persones que permanentment o temporalment portin pèl a la barba.

Per a més informació, us podeu adreçar al web dels Barbuts, clicant en aquest enllaç.