Carles Puigdemont, 130è president de la Generalitat de Catalunya

Ha estat investit amb 70 vots a favor, 63 en contra i 2 abstencions

Per . Actualitzat el

Carles Puigdemont, fins ahir alcalde de Girona i president de l’Associació  de Municipis per la Independència (AMI), ja és el nou president de la Generalitat de Catalunya. Puigdemont ha estat investit en el ple del Parlament de Catalunya celebrat aquest vespre gràcies a 70 vots a favor, dues abstencions i 63 vots en contra.

El successor d’Artur Mas es converteix en el 130è president de la Generalitat de Catalunya en la legislatura més important de les darreres dècades de la institució, ja que té com a principal mandat iniciar el procés de desconnexió amb l’Estat espanyol i l’inici de la creació de les estructures d’Estat necessàries perquè Catalunya esdevingui una república.

En els pròxims dies Puigdemont formarà nou govern, nomenarà els nous consellers de Junts pel Sí, fruit de l’aliança existent entre CDC i ERC, i començarà a exercir de cap de l’executiu català més de tres mesos després de les eleccions del 27 de setembre.

IMG_0975 IMG_0981

 

Imatges de @324cat