Extingit l’incendi forestal d’Albinyana

El petit incendi ha cremat 14,2 hectàrees de pi blanc i matoll

Per . Actualitzat el

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit dijous a les 18.14 hores l’incendi forestal d’Albinyana (Baix Penedès), que havia començat dimecres poc després de les 13.00h. Segons els Agents Rurals, l’incendi ha cremat 14,2 hectàrees de pi blanc i matoll. Amb l’extinció del foc, els Bombers de la Generalitat retiraven les seves darreres dotacions; 9 que des de primera hora de la tarda remullaven tota la zona afectada i supervisaven que no hi hagués cap columna de fum ni cap represa. Els mitjans aeris també s’havien retirat a primera hora de la tarda.

Un cop sufocat aquest incendi, els Bombers de la Generalitat recorden que Catalunya viu una situació de sequera important, amb més de 50 dies seguits sense ploure. Aquesta manca de pluja, que segons algunes previsions meteorològiques podria allargar-se fins al proper de març, junt a unes temperatures més altes del que tocaria, fa que l’hivern que fa poc hem estrenat es presenti amb un alt risc d’incendi forestal. Davant d’aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, fa una crida a extremar les precaucions per evitar que hi hagi nous episodis de foc forestal.