La Diputació de Tarragona, la més transparent de tot l’estat

Ocupa la primera posició, amb una puntuació de 100 punts, juntament amb les diputacions de Huelva, Palència, Valladolid i Biscaia

Per . Actualitzat el

La Diputació de Tarragona ha obtingut la màxima puntuació en el rànquing estatal de transparència de les diputacions segons l’estudi elaborat per l’organització Transparency International España. En concret, aquest any 2015 ha assolit 100 punts en la tercera edició de l’Índex de Transparència de les Diputacions. Així doncs, ocupa la primera posició del rànquing, juntament amb les diputacions de Huelva, Palència, Valladolid i Biscaia. Aquest resultat supera el de l’edició anterior, que era de 97,5 punts.

En aquesta edició, destaca l’augment de la puntuació mitjana de les 45 diputacions avaluades, que se situa en els 81,7 punts, fet que posa de manifest la tasca que en aquest sentit han realitzat aquestes institucions per posar a l’abast la informació a la ciutadania.

Els resultats de l’Índex de Transparència de les Diputacions (INDIP) es basen en un conjunt de 80 indicadors, relacionats amb aquestes sis àrees de transparència: Informació sobre la Diputació, Relacions amb els ciutadans i la societat, transparència econòmica i financera, Transparència en les contractacions de serveis, Transparència en matèries de serveis i suport als municipis, i Indicadors de la Llei de Transparència.