El ‘Parc de les Entitats’ ja és una realitat

Els Gegants, els Castellers, els Diables i els Bastoners hi estan representats a la plaça Martí Royo

Per . Actualitzat el

La corporació municipal l’ha inaugurat aquest passat diumenge amb la participació de les diverses entitats protagonistes de les instal·lacions, desenes de persones i moltíssima canalla.

I és que en la nova zona d’oci infantil de la plaça Martí Royo hi ha representats els Gegants, els Castellers, els Diables i els Bastoners de la vila amb il·lustracions de Pilarín Bayés. I de fet, tots aquests col·lectius han estat els protagonistes abans no s’ha descobert els elements que conformen el parc. En aquest sentit, l’acte ha comptat amb un pilar dels de l’Era de l’Ixart, un correfoc del Grup de Diables Petits, una mostra de ball de bastons infantil, una cercavila del grup de Gegants i Nans i l’acompanyament en tot moment de la música dels Grallers d’Altafulla.

La seva inauguració, inicialment, estava prevista en el marc de la Festa Major de Sant Martí del mes de novembre, però alguns problemes tècnics amb unes plaques defectuoses van obligar l’Ajuntament a ajornar la presentació. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat que finalment la setmana passada es va acabar d’enllestir la instal·lació dels diferents elements, i que “l’important, tard o d’hora, és poder gaudir-lo”.

D’altra banda, Fèlix Alonso ha explicat que amb aquest parc se segueix la línia que ja es va iniciar amb la instal·lació ara fa uns mesos del “Parc de la Caputxeta” i del “Parc del Patufet”, “que tenen la voluntat de marcar un tret diferenciador amb la resta de parcs i jardins dels pobles de la contornada”. Alonso ha afegit que el de la plaça Martí Royo busca “el divertiment de la canalla, un reconeixement a la cultura popular de la vila i la revitalització d’un espai”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient i Parcs i Jardins d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha explicat que aquest nou espai pretén ser un “homenatge a les entitats que participen en els actes festius de la vila”. I és que la nova instal·lació d’oci infantil, de 130 m2, compta amb un multijoc de tres torres, amb dos tobogans, amb diferents elements d’escalada i amb un gronxador doble. Castellarnau ha explicat que “ara es fa justícia en una de les places més grans d’Altafulla”.

L’Ajuntament d’Altafulla ja feia temps que tenia la mirada posada a la plaça Martí Royo amb la voluntat de donar-li vida més enllà de l’àmbit comercial i festiu. De fet, oferir una alternativa d’oci per a la canalla en aquesta zona havia estat fins ara una demanda de la ciutadania, i els diferents grups de l’equip de govern també hi havien presentat moltes propostes al respecte. Una mancança i reclam històric que ara ja és realitat.parc1