I ara què… Mariano?

Per . Actualitzat el

Embolicar-ho més seria realment difícil. Tenim dos governs que estan pendents de diàleg i de negociació. Mentre la CUP decideix si dóna suport, d’una vegada per totes, a la investidura de Mas, Mariano Rajoy, acostumat a governar amb supèrbia i altivesa, com a conseqüència de la majoria absoluta, ara haurà de seure, escoltar, dialogar i arribar a consens si vol continuar comandant els destins d’Espanya. El puzle polític sorgit de les eleccions del passat diumenge és la prova provada que el poble està fart de les estratègies que no porten enlloc i del bipartidisme. Ara mateix, ningú té el poder i tothom està obligat a dialogar, cosa difícil per a algunes forces polítiques, sobretot les que donaven per fet victòries inexistents. El poble no és tan ruc ni despistat com alguns volen fer creure. Els ciutadans estan cansats de la hipocresia política i de ser ignorats per una classe política que està obligada a renovar-se. El diumenge va quedar clar que s’està reclamant un canvi de model, on el poble sigui el centre de l’atenció política. Estem cansats de la corrupció i de la manca de transparència. Pretenem que els que s’han apropiat de fons públics per a fins il·lícits que siguin responsabilitzats penalment i políticament, però que tornin els diners. Les setmanes vinents seran molt interessants en l’àmbit mediàtic, però realment difícils per a Mariano Rajoy. Ara mateix, està condemnat a entendre’s amb un partit català. I ara què Mariano? No li resultarà fàcil negociar ni arribar a consensos, segurament perquè durant els darrers quatre anys ha emprat la tàctica del «vull, puc i ordeno» i d’amagar-se darrere d’un plasma, una praxi negativa i perillosa en democràcia. Potser ara, Rajoy doni el just valor a Artur Mas, qui ha reclamat una sortida dialogada al conflicte entre Catalunya i Espanya. L’actual panorama polític fa tremolar. És d’una incertesa estrepitosa, angoixant. Cal esperar per veure com se’n surten els polítics. I en cas d’incapacitat política, el poble tindrà la clau i la solució mitjançant les urnes. També he de dir que em preocupa i molt el que està passant a Tarragona amb el partit de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.