Cap de Colla, el millor joc per gaudir i aprendre amb els castells

Un bon regal per jugar amb tota la família aquestes festes

Per . Actualitzat el

NNacho Pascual i Xavier Vallverdú, músics del grup Bongo Botrako, saben què és passar moltes hores anant amunt i avall, de gira en gira. Aquestes llargues hores d’espera han servit per desenvolupar un nou joc de taula que, amb el nom de ‘Cap de colla’, va veure la llum ara fa poc més de mig any. Les partides al Majhong, un joc de taula d’origen xinès, van servir per inspirar aquests dos joves tarragonins a realitzar el seu propi producte amb el món casteller com a fil conductor.

Cap de colla segueix la mateixa dinàmica que una diada castellera, amb assajos previs i tot, on els jugadors van acumulant cartes que després els permetran amb l’ajuda dels daus portar uns bons castells a plaça o, en aquest cas, a la taula. Una barreja d’estratègia i atzar que defineix fidelment el que ha de tenir un bon joc per ser atractiu.

Cap de Colla, que té un preu de 16,95 euros, està recomanat per a jugadors a partir de 7 anys i no és necessari tenir coneixements sobre castells. El joc es pot trobar a la ciutat de Tarragona, a l’Abacus, la Capona, a la Llibreria de la Rambla, al Lloro i a la seva web www.capdecolla.cat.