Més patrulles a peu per aquest nadal

Durant les festes, els eixos comercials de la ciutat veuran reforçada la presència policial

Per . Actualitzat el

La campanya de Nadal de la Guàrdia Urbana de Tarragona ja està en marxa. Durant les festes, els eixos comercials de la ciutat veuran reforçada la presència policial, amb més patrulles a peu. L’objectiu d’aquest dispositiu és millorar el nivell de seguretat dels ciutadans i comerciants i garantir la seguretat en el trànsit.

La Rambla Nova, carrer de la Unió, els entorns del Mercat Central de Tarragona, del Parc Central, la Part Alta, els voltants del Mercadet de Nadal, del Parc de Nadal, les Rambles i les zones de vianants comptaran amb més patrulles durant els horaris comercials, ja que en aquestes dates augmenten els desplaçaments i s’incrementa la confluència de persones a l’espai públic. La policia de la ciutat també augmentarà la seva presència al polígon comercial Les Gavarres i als barris de la ciutat, tal com explica el conseller de Seguretat, Pau Pérez: “L’objectiu d’aquest dispositiu és reduir el nombre de delictes que es puguin produir en aquestes dates però, sobretot, garantir que la ciutadania se senti més segura i pugui gaudir de les festes amb la màxima normalitat”.

A més de la presència al carrer, la Guàrdia Urbana també incrementarà els controls de trànsit sobre el consum d’alcohol i la seguretat viària.

Els dispositius policials els realitzaran les divisions de Proximitat, Seguretat Ciutadana i Trànsit. En concret, la Divisió de Proximitat farà patrullatges a peu, entrevistes amb comerciants, posant especial atenció en la prevenció de comportaments incívics i fets delictius.

Pel que fa a la Divisió de Seguretat Ciutadana s’encarregarà dels dispositius a les zones comercials i d’oci nocturn. Finalment, la Divisió de Trànsit incrementarà la presència d’agents de trànsit i mobilitat al voltant de les zones comercials amb l’objectiu d’afavorir la circulació de vehicles, evitant embussos i denunciant les actituds incíviques en matèria de trànsit. La Unitat d’Atestats incrementarà els controls preventius de drogues i d’alcohol. El conseller de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, assenyala: “Intensificarem els controls, ja que són dates assenyalades i de celebracions, però també cal fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè evitin el consum de begudes alcohòliques si han de conduir i puguem gaudir d’unes festes amb seguretat i tranquil·litat”.