L’ACA retira vegetació acumulada en un tram de la llera de la riera de Cunit

L’actuació s’ha centrat, principalment, en l’eliminació d’una espècie vegetal invasora (canya americana), així com la retirada d’arbres que estaven a punt de caure

Per . Actualitzat el

L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres dutes a terme en un tram de la riera de Cunit, al Baix Penedès. L’actuació, que s’ha fet fora de zona urbana, s’ha concentrat en un tram comprès entre el pont d’accés a Can Pla i la zona esportiva municipal.

Els treballs, finançats de manera íntegra per l’ACA i executats per l’empresa pública Forestal Catalana SA, s’han fet en un tram de 410 metres i han consistit en l’eliminació de la vegetació que ocupava la llera –principalment canya americana, que és una espècie vegetal invasora- així com la retirada d’arbres que estaven a punt de caure.

Les mesures garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.

Actuacions en lleres previstes per al 2015

L’Agència Catalana de l’Aigua està destinant més d’un milió d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015 dins l’àmbit de les conques internes.

Una partida de 400.000 euros s’està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions sota conveni amb els ajuntaments (on l’ACA aporta el 80% de l’actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d’emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014.