4.000 voluntaris inscrits 18 mesos abans de Tarragona 2017

La borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis compta amb voluntaris de tots els municipis i de poblacions d’arreu del país i l’estranger

Per . Actualitzat el

Més de 1.500 voluntaris han participat des de 2013 en els cursos de formació oferts per Tarragona 2017 amb el suport de la Diputació de Tarragona i pel Servei d’Ocupació de Catalunya

A 18 mesos de l’inici dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, la borsa de voluntariat dels Jocs ha superat els 4.000 inscrits. Oberta des del 23 d’abril de 2013, la borsa de voluntaris de Tarragona 2017 ha vist com el seu nombre d’inscrits ha anat creixent de manera continuada fins a situar-se el dia d’avui en la xifra de 4.161 voluntaris. Entre tots ells, un total de 1.511 han participat ja en cursos i activitats formatives impulsades des dels mateixos Jocs Mediterranis amb el suport de la Diputació de Tarragona o des del Servei d’Ocupació de Catalunya. A més, s’han comptabilitzat 2.200 participacions en accions voluntàries arreu del territori.

Cal destacar també que des de fa uns mesos l’equip de voluntaris dels Jocs Mediterranis ha impulsat un pla específic de captació de voluntaris a les seus dels Jocs i que dóna continuïtat a les nombroses accions que ja s’han dut a terme als municipis seu. L’objectiu d’aquestes xerrades informatives és d’una banda, informar i apropar el projecte dels Jocs Mediterranis als diferents municipis seu i de l’altra, involucrar i fer-ne partícip la seva ciutadania.

El coordinador general dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, s’ha mostrat molt satisfet i ha subratllat que “aquesta magnífica xifra de 4.161 inscrits, que prové no només de Tarragona sinó dels municipis seu i poblacions d’arreu del país i de l’estranger, evidencia la clara implicació del territori amb els Jocs Mediterranis. Gràcies a l’acord que vam signar amb el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya hem pogut impulsar un pla formatiu pels nostres voluntaris que no només permetrà deixar un llegat ciutadà més enllà del 2017, sinó que també afavorirà la formació i l’ocupació laboral de tots ells. Tot aquest context ens fa estar molt satisfets i ens anima a seguir treballant per augmentar la xifra de voluntaris. El camí fins als Jocs és llarg i volem comptar amb un excepcional equip de voluntaris l’any 2017”.

Perfil de voluntariat

El perfil genèric dels 4.161 voluntaris inscrits és el següent:

caixa1

Per sexe

 

caixa2

Per edats

 

caixa3

Per estudis

 

caixa4

Per procedència

Inscripcions obertes

El perfil de voluntariat és molt ampli i qualsevol persona major de 16 anys pot fer-se voluntari dels Jocs. No es precisa tenir un nivell educatiu concret ni experiència prèvia. Pel que fa les àrees de participació del voluntariat, s’han estructurat 12 grans àmbits: atenció a les persones, acreditacions, allotjament, màrqueting i promoció, premsa i comunicació, protocol i cerimònies, serveis sanitaris, transports, tecnologia, logística, suport a les competicions i suport global als Jocs.

Les inscripcions a la borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis segueixen obertes al web dels Jocs: www.tarragona2017.cat/fes-te-voluntari/