L’Hort de La Sínia entrega a Càritas la primera cistella de productes frescos de l’Hort Social

Impulsat des de l’Ajuntament d’Altafulla, hi han participat 10 persones i s’espera donar-li continuïtat

Per . Actualitzat el

El projecte d’Hort Social, impulsat per la regidoria d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, ha posat el punt final aquest divendres al seu primer trimestre en funcionament. Es tracta d’un projecte per a persones en atur i jubilades empadronades al municipi, que consisteix a gestionar un espai de 100 m² de l’Hort de la Sínia, amb l’objectiu de participar com a voluntaris, gaudir del contacte amb la natura i experimentar els beneficis que comporta treballar la terra. La regidora responsable, Eva Martínez, ha reconegut que ha costat posar-lo en marxa, però finalment han estat una desena les persones que han pres part d’aquesta primera edició de la iniciativa. Ara, des del consistori esperen poder-li donar continuïtat.

L’activitat la gestionen els responsables de l’Hort de la Sínia. Joan Vives també espera que tingui continuïtat de cara a l’any vinent. Durant aquests tres mesos, les tasques han girat entorn del manteniment de l’hort, d’un taller d’horticultura ecològica, del disseny i planificació d’un hort, del compostatge, de les plantes medicinals, del sistema de reg, i de les plagues i les malalties.

Una part de la producció generada en aquest hort va destinada a Càritas Altafulla. D’una banda, el projecte col·labora amb aquelles persones que es troben en situació d’atur; i de l’altra, en l’aportació d’aliments a les famílies més necessitades del municipi. La presidenta de l’entitat, Carme Vives, el considera com un gest de «gran solidaritat».

Aquest divendres l’Hort de la Sínia ha fet entrega a Càritas de la primera cistella de productes. Tot un privilegi pels usuaris de l’entitat de poder disposar d’aliments frescos i de verdura i hortalisses acabades de collir.

hort-de-la-Sínia1