Ferran Bel: «En aquestes eleccions ens hi juguem molt»

El candidat de Democràcia i Llibertat al Congrés per Tarragona insta la gent a votar en uns comicis que qualifica com els més decisius des de la recuperació de la democràcia

Per . Actualitzat el

Ferran Bel fa  parada en el ‘Noticiestgn’ dins del seu periple d’entrevistes en diferents mitjans tarragonins. Bel, alcalde de Tortosa des de l’any 2007,  és el candidat de Democràcia i Llibertat per Tarragona en aquests comicis que qualifica de decisius.

Com defineix la candidatura de Democràcia i Llibertat per Tarragona?
És una candidatura eminentment municipalista, perquè molts dels seus membres tenen càrrecs en governs municipals de la nostra demarcació. Sempre he considerat que qui vulgui optar a ocupar un seient en una cambra legislativa hauria de passar per la política municipal, ja que proporciona una gran dosi de realisme i proximitat amb els problemes reals de la gent.

Què pot aportar un candidat procedent de les Terres de l’Ebre com vostè a la candidatura?
El mateix que qualsevol candidat de qualsevol indret de les nostres comarques. El que puc aportar no ve donat tant per la meva procedència com per la meva capacitat. Crec que el que més destacaria de mi és la constància i la proximitat amb la gent, a més del meu bagatge i experiència com a alcalde de Tortosa i dels meus quatre anys a la cambra alta.

Quines són les principals prioritats de la seva formació en la defensa del territori?
El nostre programa es basteix en dos grans eixos, d’una banda, la defensa dels resultats del 27-S i de tots els seus acords i decisions, i, de l’altra, la defensa del territori. Aquesta defensa la volem centrar, principalment, en dos grans àmbits: creació d’ocupació i defensa de les empreses i els sectors empresarials i la millora de les infraestructures. En aquest darrer àmbit considerem que patim un gran greuge històric que ens resta competitivitat. També reclamarem modificacions legislatives en matèria energètica per afavorir la competitivitat de les nostres empreses.

Com valora la situació de provisionalitat de l’actual govern de la Generalitat?
De manera gens positiva, però la situació és complicada. Nosaltres també tenim línies vermelles que no traspassarem en les negociacions amb la CUP, i no parlo tan sols de la investidura del president Mas. Com dic, és un procés delicat, però també he de dir que qui pensi que per assolir la llibertat n’hi ha prou a votar una sola vegada està molt equivocat.

Precisament les enquestes diuen que encara hi ha molts indecisos…
Jo crec que n’hi ha menys dels que ens pensem, però és que molta gent no manifesta el seu vot en les enquestes. Repeteixo que és molt important anar a votar en aquestes eleccions, que són les més decisives des de la recuperació de la democràcia. Ens hi juguem molt.