La seu electrònica de l’Ajuntament de Valls en marxa

S’han renovat i actualitzat un centenar de tràmits que ja es poden realitzar des de la seu electrònica

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Valls ha activat la seu electrònica com a nou portal web destinat a apropar els serveis i tràmits municipals al ciutadà. Es pot accedir a la nova seu des de l’adreça https://seu.valls.cat des d’on el ciutadà podrà accedir amb garanties de seguretat i confidencialitat a comunicacions i tramitacions administratives amb l’Ajuntament. En aquest sentit, s’han renovat i s’han actualitzat un centenar de tràmits que ja es poden realitzar des de la Seu Electrònica que inclou tots els departaments de l’Ajuntament, entre ells Activitats, Urbanisme, Benestar Social, Ensenyament, Cultura, Medi Ambient, Mobilitat o Secretaria.

La nova seu centralitzarà tota aquesta informació com a finestreta única a internet i extensió electrònica de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). Aquest nou pas per facilitar l’accessibilitat dels ciutadans als serveis municipals es complementa amb l’esforç realitzat en els últims mesos per tal que l’OAC obtingués el passat mes de novembre la certificació ISO 9001 per la qualitat del servei i la millora continuada dels procediments d’atenció.

El primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà, i la regidora de Transparència i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, han presentat el nou portal acompanyats dels responsables tècnics de la seu electrònica. L’objectiu de la seu és agilitar el temps de resposta a les sol·licituds i tràmits que realitzi el ciutadà i adaptar l’Ajuntament als nous temps, facilitant d’una manera transparent i segura l’accés on-line a informació municipal i tramitació electrònica.

En aquest sentit, l’usuari podrà efectuar tramitacions des de la seu i saber en quin procés es troba la seva sol·licitud d’una manera fàcil a qualsevol hora del dia, els 365 dies de l’any. A hores d’ara, es poden efectuar on-line els tràmits, queixes, suggeriments, petició d’informació i instància general i, progressivament, s’aniran incorporant nous tràmits que evitaran al ciutadà haver de desplaçar-se a l’Ajuntament.

A la vegada, la seu electrònica de l’Ajuntament de Valls és un dels primers portals municipals d’aquest tipus a Catalunya que ha estat desenvolupat amb la tecnologia IPV6 que incorpora importants millores destinades a garantir la seguretat i confidencialitat de l’usuari i la protecció de les seves dades de caràcter personal.

A més, amb la nova tecnologia es garanteix la flexibilitat del portal i, per tant, manté totes les seves funcionalitats per ser utilitzada també des de dispositius mòbils. Així, amb el protocol IPV6, la seu electrònica és el primer pas per al desenvolupament durant el pròxim any d’una APP que integri els serveis d’informació, atenció i tràmits de l’Ajuntament. Cal destacar que aquest nou protocol que ara l’Ajuntament utilitza per primera vegada amb el nou portal web de la seu electrònica amplia la capacitat d’internet i afavoreix el desplegament de polítiques de «smartcities».