El conseller Vila visita la reforma de dos trams de les carreteres T-200 i C-246 a Valls

L’actuació, amb un pressupost de 469.000 euros, ha consistit en el reforç del ferm i la integració de les travesseres a la trama urbana

Per . Actualitzat el

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha visitat aquest dilluns la millora de dos trams de la T-200 (antiga carretera del Pla) i de la C-246 (antiga carretera de Barcelona) al seu pas per Valls, que ara, un cop acabades les obres es traspassaran a l’Ajuntament. Els treballs, que va començar al juliol i tenen un pressupost de 469.000 euros, han consistit en el reforçament del ferm i la integració de les carreteres a la trama urbana.

El tram de la T-200 correspon a un tram d’uns 600 m des de la cruïlla amb el carrer Francesc Roca Sans fins a la cruïlla entre la T-200 i el carrer Tres de Nou. La T-200 configura un eix que comunica el centre i els barris de Nou Miramar, Miramar, Alt Camp, Santa Gemma, Cases Verdes, Santa Úrsula i el Fornàs. Aquí s’hi han dut a terme diverses actuacions. Al tram més urbà s’ha fet un nou paviment de calçada, al tram intermedi s’ha format una rambla (passeig central i dues calçades laterals més aparcaments) i al final, al costat de la benzinera, s’hi ha fet una nova rotonda. Les obres han inclòs també: vorades, rigoles, paviment de formigó, semàfor, enllumenat, papereres i bancs, reg, jardineres, arbres i arbustos.

D’altra banda, a la C-246 s’ha actuat en un tram de 500 metres que discorre entre la rotonda de l’N-240 i el Pius Hospital de Valls, al sud del nucli urbà. En aquest punt s’han millorat les característiques superficials del ferm i s’ha reposat la senyalització horitzontal.

Aquesta actuació de millora s’emmarca en el conveni de traspàs d’aquestes travesseres de la Generalitat a l’Ajuntament de Valls atès que aquestes vies han perdut la seva condició de carretera i formen part de la xarxa viària municipal, amb un trànsit sobretot de caràcter local.

Connexió de la C-37 amb l’N-240

D’altra banda, aquesta setmana començaran les obres per a la construcció la nova carretera que permetrà connectar la C-37 i l’N-240 per fora del nucli urbà de Valls. L’actuació se situa al sud-oest del nucli de Valls, ja que connecta la rotonda de l’N-240 situada al sud del nucli urbà, amb la carretera C-37 al sud-oest. Les obres tenen un cost de 2,6 M€ i es preveu que estiguin acabades a finals del 2016.

El projecte inclou la formació d’un tram de nova carretera d’uns 800 metres de longitud, amb una secció formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. L’actuació incorpora un pont sobre el torrent del Puig, d’una longitud de 85,1 metres.

També es condicionarà un tram d’uns 200 metres de la carretera C-37 i s’hi formarà una rotonda al PK 5,83. Aquesta nova rotonda tindrà un diàmetre exterior de 48 metres, amb la calçada per a dos carrils, de 8,2 metres d’amplada i vorals interior de 0,5 metres i exterior d’1,5 metres.