Les Coques, un dels millors restaurants de Tarragona segons la ‘Guia Gourmand 2016’

Per . Actualitzat el

Dels 26 establiments del municipi de Tarragona que recull la Guia Gourmand en l’edició del 2016 que s’ha presentat recentment figura al capdavant amb la puntuació més alta, un 8/10, el restaurant Les Coques, situat al nucli antic de la ciutat, a prop de la Catedral.

Les Coques té una trajectòria més llarga, ja que va començar l’any 1984 de la mà de la mare de l’actual propietari, José Antonio Vidal. A principis d’octubre de l’any 2004 el restaurant va canviar d’ubicació, només una cinquantena de metres, per ubicar-se al local que anteriorment ocupava Poetes, molt més adequat per la seva amplitud i amb una decoració preciosa. En ple nucli antic de la ciutat, José Antonio desenvolupa una positiva feina en pro de la gastronomia tarragonina, i un marc encantador ofereix la seva acreditada cuina de mercat, amb uns interessants plats de línia mediterrània, ben realitzats, que elabora amb bona tècnica culinària. Les postres són casolanes.

LES-COQUES-PLAT

Rap a l’all cremat.

El celler, amb unes 400 referències, està situat en un entresol de l’establiment.

El servei és familiar. De la carta cal destacar la terrina de foie casolà amb reducció de PX, 12,50€; timbal d’escalivada, tonyina i anxoves, 11€; gambetes a l’allet, 14€; pop a la planxa, 18€; rap a l’all cremat, 21€; peix a la sal, s/n.; romesco de pop amb patates, 18€; llenguado a la planxa amb calçots i pinyons, 17€; arròs caldós amb llamàntol, 24€; rostit de cabrit amb salsa de vi ranci i foie, 21,50€, entrecot de Nebraska, 24€; milfulls de xocolata, 8,75€.

Té un menú de migdia per 18€ euros i de nit, per 45 euros. El vi de la casa és Joan Anguera, 13 €.

coques_targeta