Arcs, un dels millors restaurants de Tarragona segons la ‘Guia Gourmand 2016’

Per . Actualitzat el

Dels 26 establiments del municipi de Tarragona que recull la Guia Gourmand en l’edició del 2016 que s’ha presentat recentment figuren al capdavant amb la puntuació més alta, un 8/10, el restaurant Arcs, situat al nucli antic de la ciutat, a prop de la Catedral.

Arcs ocupa una vella casa del segle XV que conserva les seves arcades. El xef tarragoní Carlos Llobet es va fer càrrec el maig de 2004 d’aquest establiment, i conjuntament amb José M. Viso, ofereix una cuina imaginativa sense perdre de vista les arrels de la cuina tradicional i la voluntat de proporcionar sensacions al comensal. La carta canvia parcialment cada setmana, però manté els plats més significatius, que varien anualment.arcs_targeta

El celler està ben assortit i inclou unes 150 referències innovadores del mercat.

Entre les seves especialitats destaquen el carpaccio de gambes vermelles, amb oli de nous, sal de carbó i xips de iuca, 19,80€; bombes de tinta i bacallà, amb vieira a la planxa i fons de crema de gamba de Tarragona, 17,05€; risotto de pop, cansalada ibèrica i bolets frescos amb salsa d’Albariño, 16,50€; reig salvatge amb fritada d’alls, pebre vermell i vinagre de cava, s/m; llom de cérvol amb salsa de fruites vermelles i perfum de cacau, 21,45€; canelons cruixents de cua de bou amb reducció de vi negre del Priorat, 18,43€; copa de crema de iogurt amb mandarina fresca, caramel de mandarina i gelat de cítrics amb verdures, 7,15€; coulant de xocolata negra amb gelat de cafè exprés, 7,15€. Té un menú per 25 euros i un menú degustació per 42 euros.

El vi de la casa varia freqüentment i inclou vins de la DO Tarragona, a partir de 9,50 euros l’ampolla.

ARCS-PLAT

Carpaccio de gambes vermelles, oli de nous, sal de carbó i xips de iuca.