Un nou projecte permetrà recarregar els mòbils i tenir Wi-Fi gràcies a la pressió de l’aigua

Mitjançant el Water Green Project es generarà l’energia elèctrica que permetrà instal·lar una estació de recàrrega gratuïta a la platja d’Altafulla

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament d’Altafulla i Aigües de Catalunya, sota l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla posaran en marxa en les pròximes setmanes un sistema, pioner a l’Estat espanyol, de recàrrega de dispositius electrònics (telèfons intel·ligents, tauletes…), alimentat per l’energia renovable generada per la mateixa xarxa municipal d’abastament d’aigua.

Aquest projecte, anomenat Water Green Project, ha aixecat molta expectació, principalment entre la gent jove, perquè representa la instal·lació d’una estació per a la recàrrega de dispositius electrònics i connexió WI-FI gratuïta a bona part de la platja d’Altafulla.

Es tracta d’aprofitar de manera òptima la pressió de l’aigua distribuïda mitjançant les canonades del servei municipal d’aigües, per generar energia elèctrica en quantitat i condicions adequades per ser aprofitada de manera contínua.

A més de la recàrrega de mòbils i tauletes, les aplicacions previstes per un futur immediat seran molt interessants, entre altres, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el subministrament parcial de l’enllumenat públic i altres usos propis del servei com l’alimentació de bombes, instrumentació i equips més complexos.

Les obres d’aquest projecte pilot, que es desenvoluparà al passeig marítim de Botigues de Mar d’Altafulla, s’iniciarà a principis d’aquest mes desembre i tindrà un pressupost d’uns 40.000 €, que aniran a càrrec de l’empresa gestora del servei municipal d’aigües.Amb aquest projecte, mitjançant el qual es generaran més de 1.000 kwh a l’any d’energia «verda», l’Ajuntament d’Altafulla fa un pas més cap als objectius de ciutat intel·ligent, afavorint les estratègies de sostenibilitat ambiental dels serveis públics i la mitigació dels seus impactes al territori.

L’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla va començar la gestió del servei municipal d’aigües l’any 2006, amb la participació com a soci privat i tecnològic de l’empresa privada especialitzada Aigües de Catalunya. Durant aquests anys, s’han dut a terme importants projectes de modernització de l’abastament municipal d’aigua, fins a assolir una eficiència hidràulica que ha permès entre els anys 2011 i 2015 obtenir un estalvi acumulat d’aigua superior al 16%, amb la consegüent reducció dels cabals subministrats pel Consorci d’Aigües de Tarragona.