L’auca de la cavalcada farà somiar als més petits en la nit de reis

L’auca i els cromos s’aconseguiran de manera gratuïta als centres cívics, Espai Kesse i diferents establiments de la Via-T

Per . Actualitzat el

A partir del dia 15, els nens i nenes de Tarragona començaran a somiar en la nit més màgica de l’any, i és que a partir d’aquest dia i durant tot el Nadal, es podrà omplir i col·leccionar la primera auca de la Cavalcada dels Reis de la nostra ciutat.

L’auca consta de 24 cromos adhesius que, a partir dels seus versets i il·lustracions, expliquen al detall tots els elements de la nostra cavalcada, des de les seves carrosses als seus veritables protagonistes: els Reis Mags.

La consellera de Cultura, Begoña Floria, ha explicat durant la seva presentació que “aquesta auca vol difondre, en l’àmbit familiar i infantil de la ciutat de Tarragona, la cavalcada de Reis, així com valorar la cavalcada tarragonina, esdeveniment centenari omnipresent a la ciutat que ha passat per sobre de realitats polítiques, socials i econòmiques”. La Consellera també ha volgut destacar “la importància que accions com aquesta tenen per facilitar les relacions socials entre els tarragonins, mitjançant el mecanisme de la cerca de cromos, fet que implica a gran quantitat de ciutadans i entitats”.

S’han editat 1.500 unitats de l’auca que es podran recollir de manera gratuïta a partir del pròxim dia 15 de desembre i fins al pròxim 7 de gener a l’Espai Jove Kesse i als Centres Cívics de la Part Alta, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Torreforta. Dels 24 cromos que conformen l’auca s’han editat 48.000 exemplars (2.000 de cada cromo) i es podran adquirir, també de franc, en diferents establiments de la Via-T així com a Tac 12 i a Tarragona Ràdio.

Cada establiment que hi participa facilitarà a la seva porta la informació del cromo que reparteix. A banda, al web de http://cultura.tarragona.cat es trobarà la relació dels diferents comerços i número de cromo per fer més fàcil la realització de l’auca col·leccionable.

L’auca, que compta amb el patrocini de BASF, ha rebut l’assessorament tècnic de la Comissió de Treball de la cavalcada de Reis de Tarragona. L’auca és obra dels tarragonins Dani Pena i Josep Suriguera (Garamond).

cromo-cavalcada-17

Cromo 17

cromo-cavalcada-19

Cromo 19

cromo-cavalcada-20

Cromo 20

taula-v1

Llistat d’establiments i centres on es poden aconseguir l’auca i els cromos.