Les cordes de la Camerata XXI porten “Música a Venècia” a l’Auditori Pau Casals

El concert serà aquest diumenge 13 de desembre, a les 12 del migdia, dins del Cicle de Tardor de l’Auditori

Per . Actualitzat el

L’Auditori Pau Casals proposa per aquest diumenge 13 de desembre, a les 12 del migdia, un viatge familiar a Venècia. Serà possible gràcies al concert del quintet de cordes de l’Orquestra Camerata XXI titulat “Música a Venècia”, que compta també amb la narració de David Puertas.

Aquesta proposta de “viatge” musical portarà a tots els passatgers des de la platja de Sant Salvador del Vendrell fins a la bella ciutat dels canals, Venècia, on diuen que fa tres-cents anys el carnaval durava mig any. També diuen que era la capital musical de terres italianes. I també diuen que s’hi celebraven els millors concerts i les millors festes d’Europa. El que és clar és que a Venècia s’hi respirava, i encara s’hi viu, la música: els cants dels gondolers, els teatres d’òpera, els orfenats dedicats a l’ensenyament de la música, els palaus dels nobles… Allà al mig, entre canals, góndoles, la plaça de Sant Marc i el Palau Ducal, van néixer alguns dels músics més destacats de tots els temps, com Antonio Vivaldi o Tomaso Albinoni.

A Venècia hi espera un guia, en David Puertas, que explicarà els llocs on la música se sent millor. I ho farà acompanyat pels gondolers provinents de la Camerata XXI, una orquestra de cambra, amb totes les cordes. I durant la visita s’escoltaran peces d’Antonio Vivaldi, de Luigi Boccherini i de Tomaso Albinoni, entre altres.

El concert “Música a Venècia” s’emmarca en el Cicle de Tardor de l’Auditori Pau Casals.

CamerataXXI_2-1

L’Orquestra Simfònica CAMERATA XXI, al complet.