El REC15 acull més de 3.500 espectadors en 5 dies de cinema

El Festival abaixarà el teló avui dilluns a les 22 h a l’Antiga Audiència, amb la gala de cloenda

Per . Actualitzat el

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona viu aquest dilluns el seu últim dia amb les darreres projeccions, la cloenda i la preestrena de La Novia. El Festival tancarà el seu 15è aniversari amb xifres ascendents i la consolidació d’algunes activitats com el Mira‘m i les Jornades Professionals. El REC projectarà en els pròxims dies algunes de les pel·lícules que han omplert les sales i han deixat fora espectadors.

Sense poder parlar de xifres definitives perquè encara manca un dia de Festival, el director del REC, Xavi Garcia Puerto sí que afirma que “enguany hem millorat les xifres d’altres edicions, omplint l’Antiga Audiència en diverses projeccions”. Durant la setmana s’anunciaran nous horaris pel cap de setmana, on es projectaran de nou algun dels títols que han deixat espectadors sense entrada. “Són dades que demostren la consolidació de la nova aposta de Festival que es va iniciar el 2012”.

També es consolida l’aposta que es va fer a la passada edició per creació d’un espai dedicat a la indústria cinematogràfica, que fa de Tarragona centre neuràlgic per a nous creadors que volen millorar els seus primers projectes: Primer Test i les trobades One to One, on professionals de prestigi internacional treballen de forma directa i propera amb joves directors d’arreu de l’estat espanyol.

Avui cloenda i La Novia en homenatge a Lorca

Un cop projectades les 11 pel·lícules que competeixen per endur-se el premi a millor Opera Prima del REC15, el Festival abaixarà el teló aquesta nit, a les 22 h a l’Antiga Audiència, amb la gala de cloenda i el lliurament dels premis del jurat internacional, del jurat jove, de la crítica (ACCEC) i del públic. Com a punt final d’aquesta edició 2015, el REC preestrenarà La Novia, de la directora Paula Ortiz, una de les pel·lícules favorites als premis Goya. Amb aquesta pel·lícula el certamen se suma als homenatges dels 80 anys de la visita de Federico Garcia Lorca a Tarragona.

Maria de Medeiros i Fernando Colomo han estat dos noms propis del Festival. La directora portuguesa presenta aquest dilluns (17.30 h) a l’Antiga Audiència, la seva Opera Prima, Capitanes de Abril (1999). Sobre el REC, de Medeiros ha comentat que “és un festival interessant amb pel·lícules que volia veure i a més he tingut la possibilitat de poder mostrar els meus dos treballs”. Amb Capitanes de Abril, la directora portuguesa volia transmetre aquest esdeveniment “a través de la mirada dels militars”.

Fernando Colomo reviu la seva primera obra, Tigres de papel (1977). “Una pel·lícula feta amb molt poc pressupost, que va ser pràcticament la primera cinta després de la censura amb molts moments curiosos durant el rodatge”. Colomo considera que avui dia hi ha una dificultat enorme per a les pel·lícules independents amb molta menys publicitat i la falta d’una llei de mecenatge.