Territori emprenedor

La Diputació lliura els III Premis Emprèn a 18 projectes empresarials del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

Un conreu de safrà ecològic, una web amb paquets turístics per a persones discapacitades, una botiga on es fan classes de brodat o el primer alberg juvenil de la ciutat de Tarragona. Són algunes de les sis iniciatives guardonades en l’edició d’enguany dels Premis Emprèn, convocats per la Diputació de Tarragona per distingir nous projectes empresarials, i també empreses consolidades i d’altres en vies de recuperació. Dotze projectes més han obtingut un reconeixement i, un tretzè, una menció especial.cuadre1

Els guardons Emprèn en les seves set categories (Emprèn en femení, Empren Jove, Emprèn al món rural, Emprèn socialment, Emprèn i sorprèn, Emprèn i consolida i Reemprèn) s’han lliurat en un acte a l’Auditori Diputació, a Tarragona. En aquesta tercera edició s’havien rebut 65 propostes (49 propostes del Camp de Tarragona i 16 de les Terres de l’Ebre), amb la participació de 116 persones. Les sis propostes guardonades han rebut 5.000 € cadascuna, i pel que fa als projectes amb reconeixement, han obtingut un diploma acreditatiu.
El lliurament dels guardons l’ha encapçalat el president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat del diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la institució, Joan Josep Malràs, i diferents representants de la Diputació i d’altres administracions i entitats. L’acte ha comptat amb la intervenció de Josep Ramon Nogués, director general del Taller Baix Camp, de Reus. Josep Poblet ha destacat el valor d’aquests premis com a incentiu al foment empresarial del territori.

Formació i acompanyament

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que des de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona es duen a terme per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. Per això, amb l’objectiu de millorar les competències dels participants, els mesos d’abril i maig es duen a terme diverses jornades de formació relacionades amb la gestió del temps, la presència a les xarxes socials i les competències personals. cuadre2

L’ens també acompanya a tots els projectes durant el seu procés evolutiu, oferint-los assessorament en l’elaboració del pla d’empresa, accions específiques per a la consolidació i les segones oportunitats o sessions de networking. També organitza el Fòrum d’inversió dipta.cat per tal de buscar fonts de finançament.

 

PROJECTES GUANYADORS

EMPRÈN EN FEMENÍ | Deltacleta

EMPRÈN JOVE | Tarragona Hostel (Sagar Hotel SCP)

EMPRÈN I SORPRÈN | Radio City Group

REEMPRÈN | Llanes de Colors de Reus

EMPRÈN AL MÓN RURAL | SAFREB (Safrà ecològic Botarell)

EMPRE`N SOCIALMENT | tgnaccessible.cat