Sant Francesc restaurant, la nova aposta de Carles Barneda a Montblanc

Per . Actualitzat el

Carles Barneda, nascut a l’Espluga de Francolí, va cursar estudis a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils i va complementar la seva formació a l’Escola d’Hostalatge i Restauració de Barcelona. Posteriorment va passar per les cuines de l’Hostal del Senglar, Els Templiers (França), La Gran Tortue (França), Neichel, El Bulli, Ca Bosch, Pastisseria Rovira, Hotel Ciutat de Tarragona i l’Art Restaurant de la seva població natal. Va ser designat Xef de l’any per la prestigiosa Guia Gourmand l’any 2003 i va ser finalista al concurs Cuiner de l’any en representació de Tarragona i al Jeunes Restaurateurs d’Europe. Premi Gastromia 2013.

Des d’aquest any, 2015, aquest xef de la Conca de Barberà s’ha fet càrrec, per concessió municipal, del restaurant Sant Francesc, de Montblanc, que forma part del conjunt arquitectònic de l’església del mateix nom, ja fa temps sense funció religiosa. Contrasten, a la gran plaça montblanquina on es troba aquest establiment, les seves línies contemporànies i avantguardistes amb el conjunt històric que alberga en el seu interior un claustre preciós.

CARLES-BARNEDA

En aquest singular marc, lluminós gràcies als grans finestrals amb vistes a la muralla, en Carles Barneda ofereix la seva acreditada cuina de mercat i contemporània, amb uns menús a preus fix. El menjador, amb una capacitat per a uns 50 comensals, està dirigit per Josep Rovira, que exerceix també de sommelier d’una cava amb unes 60 referències.FOIE

Entre les especialitats culinàries podem destacar: trinxat de col i patata de prades amb tòfona; amanida tèbia de bolets i oli de cava; risotto de sípia carxofa i plàncton marí; espatlla de xai a baixa temperatura; llom de bacallà al carbó amb codonyat; civet de senglar amb gerds i xocolata; llobarro al forn amb safrà de la Conca; melós de vedella al trepat; crema catalana amb carquinyolis; tatin de poma i carabassa; coulant de xocolata i violetes. Menú diari, 15 €. Menú festius 25 €. Menús degustació 35 € i 50 €. El vi de la casa és el Josep Foraster.

cuadre-restaurant