Creu Roja Joventut preveu repartir joguines a 2.650 infants en risc durant aquestes festes

Es podran donar joguines entre el 4 i el 31 de desembre en els punts de recollida que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com

Per . Actualitzat el

La campanya de joguines s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut i també pretén sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc. Per això, també es demana que les joguines donades no siguin ni sexistes ni bèl·liques i, preferentment, promoguin el joc en grup. La campanya de joguines es desenvoluparà a la demarcació gràcies a un equip de voluntariat de 118 persones.

Aquest divendres s’ha donat el tret de sortida a la 23a campanya de joguines de Creu Roja Joventut, enguany sota el lema “Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d’ajudar. Posa en forma la teva solidaritat”. La campanya arrenca enguany a Catalunya amb la previsió de repartir joguines entre 2.650 infants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La campanya de joguines de Creu Roja Joventut va néixer a Catalunya fa 23 anys, però aquest és el segon any en què també se celebra de forma generalitzada en altres punts de l’Estat espanyol. Arreu Catalunya es preveu arribar a 25.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat i al conjunt de l’Estat, a prop de 60.000. La llarga tradició de la campanya a casa nostra explica que Catalunya concentri més del 40% dels infants que se’n beneficien a tot l’Estat.

La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest divendres a la Universitat de Barcelona, amb la presència del president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera i la vicepresidenta i consellera de Benestar social en funcions, Neus Munté, entre d’altres.

Enguany, es preveu que els infants beneficiaris de la campanya estiguin lleugerament per sota que l’any passat, quan es van repartir joguines a 3.000 nens i nenes al conjunt de la demarcació. La darrera memòria publicada per la Creu Roja, corresponent a l’any 2014, ja indicava que les persones ateses en projectes de lluita contra la pobresa havien tocat sostre després de diversos anys d’increment, una tendència que també es dóna en el cas de la campanya de joguines.

Per complir amb les previsions, Creu Roja Joventut necessita recollir 12.000 joguines entre la ciutadania (80.000 al conjunt de Catalunya), les empreses col·laboradores i la societat civil des d’avui mateix i fins al 31 de desembre. Per a la recollida, s’habilitaran diferents punts arreu de Catalunya, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005. La campanya també comptarà amb la participació de 118 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut repartides per 16 assemblees del territori.

Més enllà del repartiment de joguines, la campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves – ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Crida al suport empresarial

A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres. De fet, enguany, la campanya ja arrenca amb la col·laboració d’una vintena d’empreses del territori, xifra que es vol seguir ampliant fins al 31 de desembre.

CartellCreu Roja Joventut

Cartell promocional de la 23a campanya de joguines de Creu Roja Joventut.