Salut es marca com a objectiu assolir zero casos de sida l’any 2030

Durant el 2014 es van detectar 35 infeccions del virus VIH en més de 400 proves realitzades a les comarques tarragonines

Per . Actualitzat el

El passat 1 de desembre es va celebrar el Dia Mundial de la Sida i per aquest motiu la façana del Palau Municipal s’ha il·luminat de vermell per commemorar-ho. Segons el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona la prevenció i la diagnosi prematura continuen sent les millors armes per combatre una epidèmia que cada vegada està més sota control. Les proves per a la detecció del virus del VIH han detectat 35 infeccions del virus en les més de 400 proves realitzades al territori. Des del Departament de Salut el principal repte és arribar a zero casos l’any 2030.

Els actes de commemoració previstos continuaran el dia 3 desembre amb una jornada formativa en salut sexual i VIH/sida per a estudiants de cicles formatius del Complex Educatiu.

La nit del dia 3, la Sala El Cau acollirà La Nit Vermella, des de les 11 de la nit i fins a les 3 hores on intervindrà Som Nit, Creu Roja, H2o i Assexora’Tgn com a membres del grup de treball, que mitjançant el joc realitzaran diverses activitats d’informació sobre el VIH i la sida. També hi haurà un photocall amb un llaç i lema de la campanya, els participants es faran una foto amb el seu propi mòbil i es penjaran a la xarxa amb un hashtag.

Fins al dia 5 de desembre, s’han instal·lat estands informatius amb material sobre el VIH/Sida a CAP, Oficina Jove, hospitals, CAS Drogodependències, Centres de secundànria amb programa Salut i Escola i altres.