El xef propietari, Romain Fornell, del Restaurant Caelis (Barcelona), presenta la Guia Gourmand 2016

Lliurament de guardons a: Giorgio, Salles Hotel Mas Tapiolas, Celler Cesca Vicent, Bcn Urban Hotels Gran Rosellon i Hostal Colomí

Per . Actualitzat el

Aquest dijous al vespre es va presentar la Guia Gourmand 2016, en la seva 25a edició. La presentació va anar a càrrec del xef, Romain Fornell, del restaurant Caelis, de Barcelona, que té una estrella de la Guia Michelin.

La presentació anava acompanyada dels reconeixements que atorga la direcció de la Guia i seguidament Giorgio va oferir a tots els assistents un exquisit dinar que va incloure plats amb tòfona blanca. L’acte va acabar amb l’inici d’un nou quadre col·lectiu de gran format a càrrec de Rollan i Fuentetaja i en el que també hi participaran Alumà, Castañeda, Ribas, Roqueta i Cruañas, titulat “Il Ristorante Giorgio del Calafell Literario” dedicat als grans escriptors que han estat al restaurant: García Marquez, Vargas Llosa, Jorge Edway, Joan Marcé, Carles Barral, Josep M. Castellet i Carme Balsells.

Les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició són:

• Restaurant de l’any 2016: Giorgio, de Calafell.

• Hotel de l’any 2016: Sallés Hotel Mas Tapiolas, de Santa Cristina d’Aro.

• Celler de l’any 2016: Cesca Vicent, del Priorat.

• Hotel Urbà de l’any 2016: BCN Urban Hotels Gran Rosellon, de Barcelona.

• Reconeixement a la seva història 2016: Hostal Colomí, de Santa Coloma de Queralt.

La Guia Gourmand ja es a les llibreries

La “Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d’altres llocs d’interès”, coneguda popularment com la “Guia Gourmand”, sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició de Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar en les millors llibreries del país. En aquesta 25a edició, corresponent a l’any 2016 hi ha una gran informació actualitzada d’una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d’acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments. La guia es presenta amb edició de llengua catalana i llengua castellana, i també es pot consultar, a la nova web, que a través de localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent-hi fotografia i mapa de localització, a més de tota la informació: www.guiagourmand.com

Contingut

La Guia Gourmand, és un manejable i útil volum anual que recull en les seves pàgines els bons restaurants i hotels de Catalunya i Andorra, qualificats, amb tota la informació actualitzada que dels mateixos es pugui precisar.

En els últims capítols, titulats “altres llocs d’interès” s’inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d’Espanya i de la Côte d’Azur francesa, Mònaco, Vall del Loire, Alsacia, París, i Selva Negra. En total, informació d’uns 600 establiments que interessen al “Gourmand“.

Els restaurants, un any més, s’han puntuat després de la visita als mateixos, tenint també en consideració les qualificacions i puntuacions atorgades a les més prestigioses guies existents, així com les opinions remeses pels lectors. La valoració de l’establiment s’estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts. Bodega, decoració, marc, servei i detalls, màxim 4 punts.
La màxima puntuació suma 10 i en aquesta 25a edició és, un any més, pel restaurant, El Celler de Can Roca de Girona, 10/10. I el quadre d’honor, que són els restaurants que tenen una qualificació de 8 o més, l’encapçalen: Amb 9,75/10: Arzak i Via Veneto; amb 9,5/10: Akelarre, Caelis, La Terraza del Casino, Martín Berasategui, Quique Dacosta, Santceloni, Sergi Arola Gastro i Zalacain; amb 9,25/10: Zuberoa.

Els millors de les comarques tarragonines

A les comarques tarragonines, els millors restaurants, segons la Gourmand 2015 són: Can Bosch, Giorgio, Villa Retiro, Les Moles, Mas Folch, Arcs, Bruixes de Burriac by Jaume Drudis; El Molí dels Avis, La Goleta, Les Coques; Miami Can Pons, Miramar, Sanromà i Sol de Mar.

La “Guia Gourmand’2016” té un preu de 20 euros.