Signat el conveni per donar suport als voluntaris dels Jocs Tarragona 2017

L’acord permetrà donar suport a les entitats del territori i als seus voluntaris en el marc de les activitats vinculades a les competicions, així com dur a terme accions conjuntes de difusió, sensibilització i formació

Per . Actualitzat el

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l’alcalde de Tarragona i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració pel foment de l’associacionisme i el voluntariat en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. L’acte de signatura ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

L’acord signat pretén teixir complicitats entre la Fundació Tarragona 2017 i el Departament de Benestar Social i Família de cara a l’organització dels Jocs Mediterranis. La col·laboració es concretarà en donar suport a les entitats del territori i als seus voluntaris en el context de les activitats vinculades a les competicions, així com en accions conjuntes de difusió, sensibilització i formació.

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha manifestat que amb aquest conveni “d’una banda volem aprofitar l’experiència i el coneixement de les entitats de voluntaris que ja operen a la demarcació de Tarragona i, de l’altra, volem canalitzar el compromís i la implicació dels voluntaris dels Jocs perquè la seva empenta i la seva força perduri en el temps i contribueixi a consolidar un model de societat més cohesionada”.

Per la seva banda, el president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat la importància del voluntariat dels Jocs Mediterranis i ha afegit que “la Generalitat de Catalunya ha manifestat sempre el suport als Jocs i, en aquest sentit, aquest conveni amb el Departament de Benestar Social i Família ens permetrà donar un impuls encara més gran al nostre voluntariat, que serà sense cap mena de dubte un dels pilars fonamentals de l’èxit de Tarragona 2017”.

La Fundació Tarragona 2017 i el Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, definiran anualment les accions conjuntes que s’implementaran cada any. L’àmbit de col·laboració entre el Departament i la Fundació se centrarà en la següent tipologia d’actuacions:

-Espais de difusió de les activitats dels Jocs Mediterranis que generin la participació activa de les entitats del territori.

-Promoció del voluntariat esportiu a les comarques de Tarragona valorant el model català del voluntariat.

-Tasques d’informació, promoció i divulgació dels valors dels Jocs associats a l’associacionisme i el voluntariat.

-Reforç de la xarxa comunitària dels territoris on se celebren els Jocs.

-Capacitació i formació dels voluntaris que participen en els Jocs.

Jocs Mediterranis Tarragona 2017

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol de 2017 a la ciutat de Tarragona i a altres 16 municipis del territori. Hi participaran 25 països (amb una població de gairebé 490 milions de persones), 33 disciplines esportives, 4.000 esportistes, 1.000 jutges i representants internacionals, 1.000 periodistes, 4.000 voluntaris i més de 150.000 espectadors.

Els Jocs estan cridats a ser l’esdeveniment esportiu més important de l’àrea mediterrània en els pròxims anys. Es tracta d’un projecte de país amb la implicació de totes les administracions públiques, i de la mà de 16 municipis seu, no només afronta l’organització de l’esdeveniment com una oportunitat de transformació, de promoció del talent local i de projecció internacional, sinó també com una gran oportunitat per enfortir la unió, la solidaritat, la pau i la concòrdia entre els països del Mediterrani.

signatura-benestar02