L’emperador August obre el quinzè aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial

El llegat del creador de l’Imperi romà protagonitza la presentació de les actes amb les conclusions del 2on Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, celebrat el 2014

Per . Actualitzat el

El programa commemoratiu del quinzè aniversari de la declaració, per part de la UNESCO, de la Tàrraco romana com a Patrimoni Mundial de la Humanitat es va obrir ahir a l’Antiga Audiència amb la presentació del llibre d’actes que recull les conclusions del 2n Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, celebrat a la ciutat el 2014.

La trobada, organitzada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) i el Comitè Científic de la Tàrraco Biennal, va tenir com a protagonista la figura i el llegat de l’emperador August, a qui es va dedicar el congrés amb motiu de l’aniversari del segon mil·lenari de la seva mort.

El catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili, Joaquín Ruiz de Arbulo, va recordar en el seu parlament que l’estada de dos anys d’August a Tàrraco fou clau per explicar la posterior conversió de la colònia romana en capital occidental de tot l’Imperi. Ruiz de Arbulo va destacar el ressò internacional i de promoció del patrimoni que va tenir la segona edició del congrés, reflectida al llibre d’actes amb un total de 62 treballs presentats per 150 estudiosos i investigadors de 50 universitats, instituts de recerca i museus d’arreu del món.

El president de la FPMC, Joan Josep Marca, va dir que Tarragona s’ha convertit en un “centre històric i arqueològic de referència al món” i va recordar que el tercer congrés, que es farà el 2016, es dedicarà a l’estudi dels circs romans.

A l’acte hi van assistir el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs i la tinenta d’alcalde Begoña Floría, juntament amb els responsables del manteniment, la recerca i la promoció del patrimoni de Tàrraco. La jornada va cloure amb la presentació, per part del fotògraf i geògraf Rafael López Monné, d’un projecte local d’interpretació artística del patrimoni mitjançant la fotografia.

patrimoni

Els responsables institucionals i tècnics de la recerca, el manteniment i la promoció del patrimoni de Tàrraco.